Najveći svjetski kino lanac omogućiće plaćanje u kriptovalutama

Dodajte komentar

AMC Entertainment će navodno početi prihvatati bitcoin kao sredstvo za plaćanje karata u svojim američkim kinima, što će ga učiniti prvim lancem kina koji je prihvatio kriptovalutu kao opciju plaćanja.
AMC će početi koristiti IT sisteme koji omogućavaju plaćanja u kriptovalutama, kao i putem Google Paya i Apple Paya, u svih svojih 593 kina u SAD -u do kraja tekuće godine, piše Russia Today.

Do ovog koraka dolazi u vrijeme kada najveći svjetski kino lanac nastoji povećati prihode u pokušaju da se oporavi od pandemije koronavirusa.

Od početka godine, cijena dionica AMC-a porasla je za gotovo 1.600%, sa oko 2 USD po dionici prošlog decembra na skoro 34 USD po dionici danas.

Kompanija je također prijavila manji gubitak od očekivanog, od 344 miliona dolara između marta i juna. Analitičari su prognozirali gubitak od 440 miliona dolara za AMC zbog pandemije Covid-19 koja je pogodila sve kino lance širom svijeta.

U međuvremenu, cijena bitcoina doživjela je drastične promjene posljednjih sedmica. Digitalna valuta broj jedan u svijetu trgovala se u utorak na 45.539 dolara nakon što je prošlog mjeseca pala ispod 30.000 dolara.

Izvor: Biznisinfo.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *