Xiaomi predstavio novi Mix 4

Dodajte komentar

Nakon skoro tri godine od posljednjeg modela Mix serije, kineska kompanija Xiaomi predstavila je novi Xiaomi Mix 4 pametni telefon, uređaj koji predstavlja veliki skok napred u odnosu na svog prethodnika.

Prvi Xiaomi sa selfi kamerom do 20MP skrivenom ispod ekrana, opremljen je zakrivljenim AMOLED FHD+ displejem dijagonale 6,67 inča. Ekran dolazi sa osvježavanjem od 120Hz, senzorom otiska prsta skrivenim ispod podvršine i potpuno je zaštićen Gorilla Glass Victus staklom. Sa zadnje strane Mix 4 ima keramička “leđa”.

Impresivni sistem zadnjih kamera opremljen je glavnim Samsungovim ISOCELL HMX senzorom veličine 108 megapiksela, u kombinaciji sa periskopskim od 8MP sa 5X optičkim zumom i još ultraširokom senzorom od 13MP.

Telefon koga pokreće moćni Snapdragon 888+ čipset dolazi u kobinaciji sa 8GB ili 12GB RAM memorije i 128 ili 512GB prostora za skladištenje podataka. Za stereo zvuk zaduženi su zvučnici sa poznatim potpisom Harman/Kardon.

Xiaomi Mix 4 napaja baterija kapaciteta 4.500mAh, koja podržava brzo punjenje od 120W za koje proizvođač tvrdi da može potpuno da napuni bateriju za samo 21 minut. Tu je i podrška za bežično punjenje od 50W.

Uređaj koristi Android 11 operativni sistem “presvučen” MIUI 12.5 korisničkim interfejsom. Telefon će biti dostupan u tri boje: Shadow Ceramic Gray, Ceramic White i Ceramic Black.

Xiaomi Mix 4 će se na kineskom tržištu prodavati od 16. avgusta, sa početnom cijenom od 770 dolara za osnovni 8GB/128GB model, dok će najjači 12GB/512GB imati cijenu od 970 dolara.

(Telegraf.rs)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *