Prvi samouslužni platni terminal u Crnoj Gori postavljen je u Herceg Novom

Dodajte komentar

NLB Banka i kompanija Mastercard su u zajedničkom projektu obezbijedile prvi samouslužni platni terminal u Crnoj Gori. Ovaj savremeni uređaj poklon je Herceg Novom i postavljen je u prvoj podzemnoj javnoj garaži u ovom gradu.

Tokom prethodnog mjeseca pušten je u rad savremeni samouslužni platni terminal na parkingu u Herceg Novom, čime je napravljen sljedeći korak u procesu digitalizacije plaćanja u Crnoj Gori. Benefite od korišćenja ovog platnog terminala moći će da koriste svi građani, kao i posjetioci ovog primorskog grada koji za plaćanje koriste platne kartice.

Plaćanje karticom ili telefonom, putem mobilnog novčanika, na ovom uređaju je jednostavno i sigurno kao i kod standardnog platnog terminala u prodavnici a jedina razlika je što kupac sve obavlja samostalno, pri čemu dobija slip kao potvrdu izvršenog plaćanja, baš kao što je to slučaj sa bilo kojim kartičnim plaćanjem. Uređaj omogućava beskontaktno plaćanje karticama bilo kog kartičnog brenda i bez obzira na to koja je banka izdala karticu.

“Danas, poslovne strategije moraju biti više usredsređene na klijenta. Samouslužna rješenja za plaćanje omogućavaju da se preduzeće okrene ka klijentima i adekvatno odgovori na njihove želje i potrebe koje se odnose na brzinu, sigurnost, pogodnost i cjelokupno iskustvo korišćenja usluge. Uvođenje i stavljanje u funkciju ovog uređaja će nadamo se motivisati i pokrenuti ostala preduzeća da i ona donesu odluku kojom će olakšati kako svoje poslovanje tako i proces plaćanja za svoje klijente nudeći im samouslužno okruženje za brže i jednostavnije obavljanje beskontaktnih plaćanja”, kazao je Dino Redžepagić izvršni direktor odgovoran za poslovanje sa stanovništvom, pravnim licima i informacione tehnologije i inovacije u NLB Banci.

“Činjenica da su bezgotovinska plaćanja sastavni dio svakodnevice Crnogoraca potvrđuju ne samo sve veće korišćenje standardnih i beskontaktnih kartičnih plaćanja, već i potražnja korisnika da u tim istim prednostima uživaju i na lokacijama gdje to do sada nije bilo moguće, kao što su upravo parkinzi i javne garaže, što je pokazalo naše najnovije MasterIndex CG istraživanje. Samouslužni POS terminali korisnicima osiguravaju jednostavno i besprekorno iskustvo plaćanja, dok sa druge strane, pojednostavljuju operativne aktivnosti i čine ih digitalnijim, transparentijim i sigurnijim, sve su to faktori koji ih čine polaznom tačkom u izgradnji savremenih, pametnih gradova. Drago nam je da zajedno sa našim dugogodišnjim partnerima iz NLB Banke otpočinjemo novo, digitalno poglavlje kod prihvata platnih kartica u Crnoj Gori i radujemo se inovacijama koje nam predstoje”, istakla je Olga Dedović, Account Management Director u kompaniji Mastercard.

Poslovanje u koraku sa vremenom omogućava da iskoristimo benefite koje donosi digitalizacija.
U narednom periodu planira se širenje mreže ovakvih uređaja.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *