Mandić: U M-telu nema razlike u poziciji žena i muškaraca

Dodajte komentar

“Dajem maksimum svemu čime se bavim i srećna sam što radim u kompaniji koja to prepoznaje. Iako je bilo mnogo prepreka i izazova tokom moje karijere, sa ponosom mogu reći da su me isključivo posvećenost, znanje i rad preporučili i doveli do ovog mjesta”, kazala je Tatjana Mandić, izvršna direktorica M-tela za Crnu Goru u intervjuu za portal Žene od uticaja. Kako je istakla, oduvijek je bila posvećena obavezama i zadacima.

“Tako sam i fakultet završila prva u generaciji. Takav stav sam nastavila da primjenjujem i u poslu. Ne mogu reći da se tokom višedecenijske karijere nijesam susretala sa predrasudama o tome šta bi trebalo da žena radi, ali i u razvijenijim društvima žene nailaze na barijere u karijeri, mada je to kod nas možda i više izraženo. Međutim, M-tel je kompanija u kojoj to da li ste žena ne igra nikakvu ulogu”, kazala je Mandić, koja s ponosom ističe da pozicije u top menadžmentu većinom pokrivaju žene, a na rukovodećim mjestima su polovina žene.

“Naša kompanija upravo na taj način promoviše ravnopravnost i može da posluži kao primjer cijelom društvu, jer je sa takvim rukovodstvom M-tel lider u telekomunikacijama u Crnoj Gori ističe Mandić i naglašava da joj je porodica, iako mnogi misle da nije moguće biti uspješan u poslu i imati ispunjen porodični život, pomogla da budem bolja i u profesionalnom životu”, poručuje Mandić.

Ne smatra se prvom damom M-tela u Crnoj Gori, jer ne gleda to na taj način.

“Ja sam dio tima, jer samo kvalitetan tim, povjerenje i posvećenost zaposlenih čine kompaniju uspješnom, kao što je to M-tel. To što sam žena nije imalo uticaja na moju karijeru u ovoj kompaniji, već isključivo profesionalizam i posvećenost Svakako, izuzetna mije čast i izazovbitina ovoj poziciji, koju preuzimam sa velikom odgovornošću i nadom da ću nastaviti uspješnu priču Mtela u Crnoj Gori, koju već 14 godina njegujemo”, naglašava Mandić i ističe da je teško biti “zasluženo” uspješan u Crnoj Gori “jer, nažalost, ponekad se uspjeh postiže na druge načine, ne samo radom”.

“Na to nijesam nikad obraćala pažnju jer sam uvijek bila fokusirana isključivo na svoj posao i trudila se da svakog dana ja budem bolja. To je ono što su prepoznali ljudi na odgovornim pozicijama u našoj grupi, prije svega mislim na gospodina Lučića, koji je znao da cijeni moj rad i posvećenost kompaniji M-tel i ukazao mi povjerenje da ga zamijenim na poziciji izvršnog direktora”, kaže Mandić.

Njen radni dan se ne završava odlaskom iz kancelarije.

“Kompaniju M-tel karakteriše dinamično poslovanje i brzo i efikasno rješavanje izazova. Zbog toga je neophodna stalna prisutnost nas, odgovornih profesionalaca, kako bi se svaki zadatak ili izazov realizovao na najbrži i najbolji način. Međutim, kada se odlučim za par samo mojih trenutaka izbor pada na laganu šetnju, trening sa mojom ćerkom ili pak par stranica laganog štiva za opuštanje”, poručila je na kraju Mandić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *