Todorović: Air Montenegro do sada prevezao preko 35.000 putnika, situacija sa kvarovima medijski prenapumpana

Dodajte komentar

Avioni kompanije Air Montenegro od osnivanja su prevezli preko 35 hiljada putnika, kazao je agenciji Mediabiro izvršni direktor Air Montenegra Predrag Todorović.

“Trend koji od samog starta vidimo je veća tražnja za dolazak ka Crnoj Gori što nas raduje i ohrabruje da će ova sezona biti što je duža moguća”, rekao je on i istakao da ispunjavaju svoju funkciju a to je da budu na usluzi državi za razvoj turizma i sada a i u budućnosti.

Osvrćući se na situaciju sa kvarovima na avionima, Todorović kaže da su letovi na vrijeme jako bitna stavka u kreiranju imidža, posebno jedne nove kompanije.

“Međutim, ja moram da napomenem da imam osjećaj da je kompletna situacija sa našim minornim poremećajima koje smo imali u saobraćaju malo medijski prenapumpana. Mi smo nova kompanija koja je tek počela sa operacijama. Naravno da kompanije na samom početku mogu da imaju perfektne operacije. Naše su bile praktično perfektne. Mi letimo 60 dana i imali smo male probleme u saobraćaju tokom samo dva dana”, kažao je
on.

Oni što je dobro da su i u ovo situaciji brzo reagovali te da su putnici istog dana prevezeni na krajnje destinacije.

Smatra da je ovo stvar koje se generalno dešava u avio industiji i dešavaće se ne samo u našoj zemlji nego  i u svim kompanijama u svijetu.

Sigurnost i bezbjednost putnika je, kaže, uvijek na prvom mjestu, te da nikakvi komercijalni interesi nijesu važniji od toga.

Nacionalna aviokompanija trenutno saobraća na šest destinacija; Iz Tivta i Podgorice ka Beogradu, iz Podgorice za Frankfurt, a it Tivta za Frankfurt, Banja Luku i Ljubljanu.

Avio povezanost je, kaže Todorović, jako bitna.

“Crna Gora je, zbog svog geografskog položaja izrazito avio destinacija pogotovo ka tržištima iz kojih gravitira najveći broj turista. Jako je bitno da imamo stabilnu avio povezanost sa regionom a i šire. Mi na aivokompaniju gledamo kao na značajnu infrastrukturu jedne države i nama je da učinimo da ta kompanija bude najefikasnija i najoptimalnija moguća kao bi izvršavala svoj zadatak”, poručuje Todorović

Što se tiče zaposlenih, u kompaniji trenutno radi nešto manje od 100 ljudi.

“Organizaviona struktura komapnije aposlutno odgovara floti. Ono što je generalno problem u državnim preduzećima je nesrazmjerno veći broj zaposlenih u odnosu na potrebe. Mi radimo potpuno suprotno i imaćemo onoliko ljudi koji su neophodnio za efikasno funkcionisanje”, rekao je on.

U budžetu kompanije, ističe, ovog ljeta imaju brojke koje prevazilaze očekivanja ali postoji bojazan od daljeg usložljavanja epidemiološke situacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *