Raiffeisen banka kupila Credit Agricole u Srbiji

Dodajte komentar

Raiffeisen banka u Srbiji kupila je Credit Agricole banku, uključujući i leasing kompaniju u njenom vlasništvu – CA Leasing Srbija.

Kako je saopštila Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 odsto akcija ove banke sa sjedištem u Novom Sadu.

Za uspješno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Raiffeisen Bank International AG.

– Uvjereni smo bi Credit Agricole banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrijednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto vjerujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji.

Johan Štrobl, predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International AG, istakao je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.

U saopštenju se ukazuje da Credit Agricole banka u Srbiji ima bazu od oko 356.000 klijenata. Banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa , sa tržišnim udjelom iznad 20 odsto.

U drugom kvartalu ove godine, Credit Agricole banka imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde eura, dok je ukupna aktiva Raiffeisen banke iznosila 3,4 milijarde eura.

Po dobijanju odobrenja regulatora, ukoliko se transakcija uspješno okonča, Credit Agricole banka biće pripojena Raiffeisen banci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *