Vakcinisanim radnicima investicioni gigant obećao po 1.000 dolara

Vanguard, jedna od najvećih svjetskih investicionih kompanija, platiće svojim američkim radnicima 1.000 dolara ako se vakcinišu. Da bi dobili obećan novac, zaposleni treba da dokažu da su to učinili najkasnije do oktobra.

Ovo govori o različitim pristupima američkih kompanija vakcinaciji, dok se delta soj korona virusa širi u Sjedinjenim Američkim Državama. Neke kompanije, kao što su Microsoft i Google, zalažu se da se cijelo osoblje vakciniše. Drugi, kao što su Walmart i Uber, zahtijevali su da se menadžment vakciniše prije svega, a ne ostali radnici, dok Amazon i Apple nemaju nikakvu odluku o ovom pitanju.

U kompaniji Vanguard, koja ima oko 16.500 američkih radnika, rečeno je da su vakcine ‘najbolji način’ za zaustavljanje širenja korona virusa i da stoga motivišu zaposlene da se vakcinišu, kako bi zaštitili sebe, druge i čitave zajednice. Sa druge strane, američka multinacionalna kompanija za upravljanje investicijama, BlackRock, od jula je zabranila nevakcinisanim zaposlenima ulazak u njene kancelarije u SAD, prenosi BBC.

Check Also

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.