Popravlja se poslovanje Komercijalne banke

Beogradska Komercijalna banka, koja posluje pod kontrolom ljubljanske NLB grupe, imala je u drugom kvartalu ove godine profit od 728,3 miliona dinara, pokazuju nerevidirani finansijski izvještaji banke, saopštila je brokerska kuća Momentum.

– Banka je u drugom tromesječju zabilježila profit od 728,3 miliona dinara što je povećanje od 45,6 odsto, a ovaj krajnji rezultat bi bio i veći da nije došlo do velikog povećanja ostalih rashoda koji su više nego duplirani na 2,87 milijardi dinara, navodi se u saopštenju.

Neto prihod po osnovu kamata porastao je u tom periodu četiri odsto na 3,03 milijarde dinara, nakon što je u prvom kvartalu registrovan pad od 2,9 odsto.

Neto prihod od naknada i provizija skočio je 17,2 odsto na 1,38 milijardi dinara u odnosu na minorni rast u periodu januar-mart tekuće godine.

Posmatrano u prvih šest mjeseci banka je ostvarila profit od 924,7 miliona dinara što je smanjenje od 66,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, djelimično i usljed primjene novih standarda obezbjeđenja koje je uveo novi većinski vlasnik.

Aktiva banke na kraju juna iznosila je 480,6 milijardi dinara što je povećanje za 4,6 odsto od početka godine. Banka je na kraju juna držala tržišni udio od oko deset procenata.

Check Also

Evo kako će izgledati nova ambasada SAD u Podgorici vrijedna skoro 300 miliona dolara! (foto)

Ambasadorka Sjedinjenih Amaričkih Država u Crnoj Gori Judi Rising Reinke, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *