Kroz Sozinu prošlo više od 700 hiljada vozila

Dodajte komentar

Kroz tunel Sozina u posljednja dva mjeseca prošlo je 701.214 vozila, što je 0,4 odsto više nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je direktor sektora za upravljanje i održavanje tunela Sozina i prilaznih saobraćajnica, Andrej Mihailović.

On je agenciji Mediabiro rekao da su pretežno prošla putnička vozila, a da kamiona i vozila ima dosta manje nego 2019. godine.

Mihailović je, kada je u pitanju prvih sedam mjeseci tekuće godine, rekao da je kroz tunel prošlo nešto manje od 1,4 miliona vozila i to je 11,4 odsto manje nego u 2019. godini.

“U prvim mjesecima smo imali pad, ali su ova dva posljednja mjeseca to popravila”, istakao je Mihailović.

Prema njegovim riječima najveće gužve su vikendom.

“Sada se dešava da i radnim danima budu gužvu, pa smo prinuđeni da zatvramo saobraćaj kroz tunel Sozina jer po našim procedurama ne smije da se zaustavi vozilo u tunelu”, napomenuo je Mihailović.

On je dodao da čim dođe kolona do južnog ulaza u tunel zaustavlja se saobraćaj.

“To obično bude vikendom i otprilike počne oko devet ujutro i traje do tri sata poslije podne”, rekao je Mihailović.

On je pozvao sve učesnike u saobraćaju da voze operzno.

“Svjedoci smo da svakog dana ima mnogo saobraćajnih nezgoda koje, između ostalog, stvaraju velike kolone, čak od Podgorice do tunela”, kazao je Mihailović.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija u zemlji, Mihailović je rekao da bi bilo dobro ako novi talas ne bi počeo do kraja septembra.

“Mi bi voljeli da se situacija stiša zbog zdravlja građana, a onda i zbog ekonomskog napretka države”, poručio je Mihailović.

Izvor: Mediabiro.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *