Sve što treba da znate o ovogodišnjem izdanju Lake Fest-a

Ostala su još dva dana do najvećeg festivala rock muzike u Crnoj Gori. Nakon godinu pauze zbog pandemije koronavirusa Lake Fest imaće svoje jubilarno, 10. izdanje, od 5. do 7. avgusta.

Na dobro poznatoj lokaciji kraj jezera Krupac, publika će posle dužeg vremena moći da uživa u svirkama omiljenih bendova. Nastupiće Hladno pivo, Goblini, Bjesovi, Iskaz, Mortal kombat, Six Pack, Sunshine, Zoster, Dejan Petrović, Rudolf, Ritam nereda, Štrajk mozga, Psihomodo pop, Parampaščad  Nikola Vranjković.

Pored line up-a, ono što sigurno zanima zainteresovanu publiku jeste kako će festival izgledati u doba pandemije, koje se mjere moraju poštovati i šta će sve pored muzičkog programa ponuditi Lake za svoj 10. rođendan? Zato dijelimo informacije koje treba znati o ovogodišnjem izdanju Lake Fest-a:

1) Da bismo svi u potpunosti uživali na festivalu, važno je da se poštuju epidemiološke mjere. Za ulazak na festival potrebno je da budete u cjelosti vakcinisani ili da ste primili prvu dozu vakcine. Takođe, možete da posjedujete negativan PCR test na COVID-19 , koji nije stariji od 72 sata ili dokaz da ste preboljeli COVID-19. Ulazak na festival biće vam omogućen i sa dokazom o negativnom brzom antigenskom testu, koji nije stariji od 48 sati. Organizatori Lake Fest-a omogućiće, za sve one koji nemaju nijedan epidemiološki dokaz, da odrade i brzi antigenski test. On će uz trodnevnu kartu biti besplatan, a za posjetioce sa jednodnevnom kartom cijena testa iznosiće dva eura. Ne zaboravite da ponesete ličnu kartu ili pasoš.

2) Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na festivalskim kapijama, organizatori su pozvali posjetioce da dođu ranije i tako doprinosi poštovanju propisanih epidemioloških mjera. Dok čekate nastup omiljenog benda, ambijent Krupačkog jezera biće idealna uvertita za rock svirke koje će definitivno obilježiti ovu godinu.

3) Znamo koliko je važno vratiti se bezbjedno kući nakon festivala. I ove godine, u okviru kampanje „Kad pijem ne vozim“, dugogodišnji partner festivala, Pivara „Trebjesa“, subvencioniraće dio cijene karata na relaciji Nikšić – Krupac – Nikšić i Krupac – Podgorica kod izabranog autobuskog prevoznika. Potražite označene autobuse i vozite se po cijeni od 0,5 eura na relaciji Nikšić – Krupac i za 1,5 eura na relaciji Krupac – Podgorica. Na ovaj način doprinosi se bezbjednom povratku posjetilaca kući, a sve u skladu sa sloganom kampanje koja nam poručuje: Kad pijem – ne vozim.

4) Lake Fest je, pored epiteta najvećeg rock festivala, odavno dobio i epitet zelenog festivala. I ove godine, 8. put, biće realizovana ekološka kampanja Rock & Recycle. Kampanja koju realizuje Pivara „Trebjesa“ ima za cilj da pozove posjetioce da vode računa o tome gdje bacaju otpad tokom festivala, kako bi festivalski prostor ostao čist. Za 10 prikupljenih plastičnih čaša i donijetih na Rock & Recycle štand, posjetioci će dobijati ceger ili šešir. U prethodnim godinama posjetioci su bili vrijedni i prikupili ukupno preko 165 hiljada plastičnih čaša i poslali ih na reciklažu! Koliko možemo zajedno ove godine?  Vidimo se na Lejku. Ponovo zajedno sa muzikom.

Check Also

Svi zajedno do ekološke Crne Gore

Povodom 30 godišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, Telenor je pozvao sve aktere u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *