Američki Senat glasa o infrastrukturnim ulaganjima od hiljadu milijardi dolara

Dodajte komentar

Senat SAD je na posledjnjoj sjednici raspravljao o predlogu zakona kojim bi se potrošilo hiljadu milijardi dolara na puteve, željezničke pruge i drugu infrastrukturu, što je jedan od glavnih zakonodavnih prioriteta predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden).

Ambiciozni plan ima podršku demokrata i republikanaca, međutim senatori do sada još nisu vidjeli konačan tekst zakona koji podrazumijeva i 550 milijardi dolara dodatnih izdataka, prenosi Reuters.

Lider demokrata u Senatu Čak Šamer (Chuck Schumer) potvrdio je da je radnoj grupi koju čine senatori iz obije stranke potrebno dodatno vrijeme za finalizaciju teksta novog zakona.

„Imam najavu da ćemo već sutra imati konačnu verziju teksta zakona, a kada tekst bude spreman, iznijeću ga pred senatore“, izjavio je Šamer.

Nakon što zakon bude izglasan Šamer namjerava da pred Senat iznese i predloge zakona koji se fokusiraju na klimatske promjene i kućnu negu za starije i djecu u iznosu od 3,5 biliona (3.500 milijardi) dolara.

Po svemu sudeći Šamer će se suočiti sa snažnim protivljenjem republikanaca i razlikama u stavovima među umjerenim demokrata po ovom pitanju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *