“Prosječna plata će 2025. biti hiljadu eura”

Ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali, 2025. godine prosječna plata u Crnoj Gori će biti oko hiljadu eura, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić na Biznis forumu u Bijelom Polju.

Crna Gora će imati jedan veliki poljoprivredni kombinat i to na sjeveru, koji će biti cjelovit, rekao je premijer Vlade Zdravko Krivokapić.

On je to kazao večeras na Biznis forumu 2021. u Bijelom Polju, organizovanom u okviru dvodevne manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika Crne Gore

“Nećemo da imamo parcijalna rješenja, imaćemo zaokružena rješenja. Ne zato što to priča jedan premijer, nego zato što je to tako svugdje u svijetu. E od tog svijeta želimo da učimo, svaki problem koji imate je prilika za rješenje, a ova Vlada ne bježi od problema, naprotiv, imamo dobru namjeru za dobrobit ove naše i jedine države”, rekao je premijer.

On je istakao da su ljudi najveći kapital Crne Gore i da najveće nade treba polagati u rasadnik prirodnog bogastva, ali ne kao što je to radila prethodna vlast, “izgradnjom najvećeg broja malih hidroelektrana, kako bi zadovoljili privatne interese, stavljajući vode rijeka u cijevi”.

Premijer je istakao da u ime Vlade svima iz dijaspore može da garantuje da je u Crnoj Gori trenutno nulta korupcija i otkrio navodna upozorenja o korupciji, čak i od nekih ambasadora.

“Da niko, ali bukvalno niko neće moće da vas reketira. Ja ću vam reći da sam u mnogih susretima i sa investitorima i čak nekim ambasadorima dobijao ta upozorenja. Tamo gdje vlada korupcija nema sreće. Mi želimo društvo u kojem će svako do nas da osjeti taj boljitak”, kazao je premijer.

Prvi čovjek Vlade je, ističući da je svjestan odgovornosti za prvi put izgovorene riječi, obećao da će, ako ova Vlada bude trajala do 2028, to znači dva mandata, možda i bez njega u fotelji, ali koja će imati jasnu viziju budućnosti razvoja Crne Gore, prosječna plata 2025. godine biti hiljadu eura, što je duplo više od trenutnog prosjeka.

“Prije nekoliko nedjelja smo računali da će biti tako, ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali. Ako građanin ne osjeti boljitak onda nema ni demokratije, nema ni građanske Crne Gore ni ekološke, niti ekonomske. Jedino ekonomskim razvojem možemo da pobijedimo sve neprijatelje koji su se urotili protiv Crne Gore”, poručio je premijer, obećavajući povoljan ambijent za sve koji budu željeli da svoj kapital ulože u Crnu Goru, koja treba da bude “država svih nas, bez obzira na vjeru, naciju, prihode”…

Izvor: RTCG/Vijesti

Check Also

OTP kupio Alpha banku u Albaniji

Alpha Bank, jedna od četiri najveće banke u Grčkoj, pristala je prodati svoju albansku jedinicu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *