Vuksanović izabrana za predsjednicu Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Svetlana Vuksanović izabrana je jednoglasno za predsjednicu Upravnog odbora Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, saopšteno je iz AmCham Montenegro.

Kako navode, odluka je donijeta na danas održanoj, prvoj sjednici Upravnog odbora u novom sastavu, a nakon održane redovne Godišnje skupštine Komore.

“Svetlana Vuksanović, izvršna direktorka u kompaniji Philip Morris Montenegro, preuzeće funkciju počev od 1. avgusta ove godine, kao i ulogu koju je posljednje dvije godine obavljao Nikola Tripković, izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora, a čiji mandat ističe krajem mjeseca”, dodaju iz AmCham Montenegro.

U skladu sa Statutom Američke privredne komore, ona će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i zajedno sa Izvršnim direktorom predstavljati je u spoljnim odnosima.

“Američka privredna komora je prepoznata kao najuticajniji kolektivni glas renomirane poslovne zajednice u Crnoj Gori, i ujedno izuzetno dobro pozicionirana u internacionalnoj mreži AmCham-ovi Evrope, gdje činimo i dio Izvršnog odbora. Zato je velika čast i odgovornost preuzeti, i to po drugi put, ulogu predsjednice Upravnog odbora Komore“, kazala je Vuksanović.

Dodala je da da dolazi iz kompanije koja je u ovom trenutku u procesu transformacije.

“Vjerujem da, upravo zbog toga, imamo dovoljno iskustva, znanja i preporuka kako u jednom tranzicionom periodu predvidjeti promjene, prihvatiti ih, i u skladu sa njima graditi plan za buduće poslovne poteze. Američka privredna komora će, prilagođavajući se političkim i ekonomskim izazovima, dati doprinos stabilizaciji crnogorskog poslovnog ambijenta u transparentan i predvidljiv, i sa velikim potencijalom da privuče strane investitore”, zaključila je nova predsjednica Upravnog odbora Komore.

Na današnjoj sjednici raspoređene su i ostale funkcije unutar Upravnog odbora. Za potpredsjednicu Upravnog odbora reizabrana je Sanja Ćalasan, generalni menadžer u kompaniji Trebjesa – Molson Coors, za sekretara-blagajnika Sava Laketić, senior menadžer u kompaniji PwC, dok su za guvernere bez portfelja izabrani Luka Popović iz BDK Advokati, Nenad Novović, osnivač i izvršni direktor kompanije Amplitudo i Katarina Bulatović, kao individualni član, te reizabran Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMEn.

“Američka privredna komora u Crnoj Gori dio je globalne AmCham mreže koja samo u Evropi broji 46 AmCham-ova i zastupa interese 17 hiljada kompanija. Već 12 godina vodeći je promoter biznisa u našoj zemlji u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija”, zaključuju iz AmCham Montenegro.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *