Ovo su najbolje avio kompanije na svijetu

Dodajte komentar

Prethodna godina bila je veoma neobična za vazduhoplovnu industriju, s obzirom na to da su mnoge kompanije morale da prizemlje veliki dio svojih aviona. Ipak, kako se u posljednje vrijeme putovanja vraćaju, internet stranica o vazduhoplovnoj bezbjednosti AirlineRating.com objavila je novi popis “Najboljih avio kompanija na svijetu”, koji tradicionalno rangira prevoznike prema sigurnosti, usluzi tokom leta, udobnosti za putnike, starosti aviona…

Ove godine su u ocjenjivanju dodati novi kriterijumi koji su značajno uticali na rangiranje. Po prvi put se avio kompanije ocjenjuju po tome kako su odgovorili na globalnu pandemiju koronavirusa.

“Kovid je uticao na ocjene na dva načina. Svaka od rangiranih kompanija morala je da zadovolji kvalitetnim odgovorom na kovid pandemiju a profitabilnost smo kao kriterijum izbacili ove godine”, rekao je Džefri Tomas, glavni urednik AirlineRatings.com-a.

Katar Ervejz zauzeo je prvo mjesto ove godine, uzevši titulu “Avio-kompanije godine”.

Prevoznik sa sjedištem u Dohi nagrađen je glavnom nagradom zbog inovacija u kabini, usluge tokom leta i “predanosti da nastavi poslovanje tokom cijele pandemije”, navodi se u obrazloženju.

Katar Ervejz je bio prvi u uvođenju mjera, poput revizije bezbednosti Međunarodnog udruženja vazdužnog saobraćaja i među prvima koji je isprobao svoju Covid Safe Travel Pass potvrdu.

Ova avio kompanija takođe ima jednu od najmlađih flota na svijetu, navodi se u saopštenju.

Kompletan popis 20 najboljih avio prevoznika, po izboru AirlineRatings.com-a, izgleda ovako (u zagradi su mjesta iz prethodnog izvještaja):

1. Qatar Airways (9)

2. Air New Zealand (1)

3. Singapore Airlines (2)

4. Qantas (4)

5. Emirates (6)

6. Cathay Pacific (5)

7. Virgin Atlantic (7)

8. United Airlines (N/A)

9. EVA Air (8)

10. British Airways (17)

11. Lufthansa (11)

12. ANA, or All Nippon Airways (3)

13. Finnair (12)

14. Japan Airlines (13)

15. KLM (14)

16. Hawaiian Airlines (16)

17. Alaska Airlines (18)

18. Virgin Australia (10)

19. Delta Air Lines (19)

20. Etihad Airways (20)

Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *