”Nema šta nije bilo zaboravljeno na auto-putu”

Dodajte komentar

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je juče u Skupštini da će za propuste u izgradnji auto-puta kad-tad neko odgovarati i da će nakon smjena u Tužilaštvu biti procesuirani mnogi, možda i neki poslanici.

On je ponovio da neće podnijeti ostavku, pa neka poslanici “dignu ruku i izglasaju nepovjerenje Vladi”.

Odgovarajući na pitanje poslanika Ivana Brajovića (SD) rekao da kilometar auto-puta Bar – Boljare, 25 miliona eura ne košta ni u Japanu.

”To je nešto što niko ne može da kaže da ne liči na neku korpuciju. Da li će to biti dokazano, pustićemo vrijeme. Od 2014. godine pravimo 40 kilometara autoputa ‘od niđe do niđe’ i još nije pušten u saobraćaj, možda će biti u novembru ako Kinezi ispoštuju ugovor”, kazao je Krivokapić.

Dodao je da “nema ništa što nije bilo zaboravljeno na tom autoputu” i da se nada da će doći vrijeme kada će biti formirane tri komisije koje će pokazati koliko je Brajović “znaven”.

”Mogli ste vi sebe štititi zakonom koliko hoćete, pokazaće vrijeme da li ste štitili nečasne radnje ili ste stvarno htjeli građanima da pokažete koliko ste transparentni. Tolika transparentnost je bila da smo dva mjeseca tragali za izvornim ugovorom i svakim aneksom, da smo imali bitku i opstrukciju od kineske Vlade koja je preko diplomatskih kanala vaših koalicionih partnera opstruirala aneks 6 ovog ugovora, koji je javan i govori da nećemo poravnanje imati dok ne završimo auto-put”, kazao je Krivokapić.

Premijer je kazao da se, iznutra i spolja, vodi antituristička kampanja protiv Crne Gore.

”Najvažnija je činjenica da je Crna Gora turistički hit u čitavoj Evropi. O tome govore činjenice. Budžet smo projektovali na 65 odsto, a projekcija Međunarondog monetarnog fonda je bila 70 odsto. Sve je to prevaziđeno. Zašto? Za samo prvu polovinu ove godine ostvarili smo isti rezultat kao cijele 2020. godine”, rekao je premijer.

On je odgovarajući na pitanje poslanika Demokrata Borisa Bogdanovića, rekao da je to deset puta više nego u istom periodu 2020. godine.

Bogdanović je pitao premijera kakve su njegove ocjene ovogodišnje ljetnje turističke sezone imajući u vidu da, prema podacima nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, broj turista svakodnevno raste.

Bogdanović je rekao da je najbitnije da kampanja udruženog nacionalističkog fronta nije uspjela:

”Oni nisu uspjeli da unište turističku sezonu, zato što je poslije 30 godina ovoj državi na prvom mjestu blagostanje njenih građana “, rekao je Bogdanović.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *