Tužiće Vladu zbog udluke za Solanu

Stečajni upravnik Solane Žarko Ostojić podnijeće tužbe Upravnom i Privrednom sudu zbog odluke Savjeta za privatizaciju da ne pretvori pravo korišćenjau pravo svojine ulcinjskom preduzeću, odnosno da je imovina Solane državna svojina.

– Tužba Upravnom sudu biće podnijeta iz razloga što je to upravni akt i tužbom ćemo tražiti da se odluka preispita, a onda i poništi ili vrati na ponovno odlučivanje. Privrednom sudu će biti podnijeta tužba za utvrđivanje prava svojine. Privredni sud, naravno, može i da odbaci našu tužbu. Ako sud utvrdi da to nije imovina Solane, preduzeće ostaje bez stečajne mase i stečaj se zaključuje izjavio je Ostojić “Danu.

Savjet za privatizaciju je prošle sedmice donio odluku da je zemljište Solane državno vlasništvo, nakon čega su i akcionari tog preduzeća najavili daće podnijeti tužbu i tražiti odštetu od 200 miliona.

U odluci Savjeta je navedeno da je društveni kapital Solane u pogle du nekretnina, zemljišta i objekata, prilikom privatizacije iznosio 2,14 miliona, te da nije obuhvatao zemljište površine 14,5 miliona kvadrata. Takođe su naveli da prometovani iznos hartije od vrijednosti Solane od preko dva miliona odgovara samo tržišnoj vrijednosti nekretnina, a ne odgovara vrijednosti 14,5 miliona zemljišta čija je vrijednost procijenjena na 157,5 miliona.

Izvor: Dan

Check Also

Odloženo ročište za uvođenje stečaja u Vektru Jakić

Postupak oko prijedloga za uvođenje stečaja u kompaniju Dragana Brkovića Vektru Jakić, koju traži Uprava …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *