Google i Facebook traže od zaposlenih u SAD da se vakcinišu

Kompanije Google i Facebook će tražiti od svojih zaposlenih da se vakcinišu protiv korona virusa prije nego što se vrate u kancelarije, saopštila su danas dva tehnološka giganta.

U svom blogu izvršni direktor Googla Sundar Pičaj je naveo da će obavezna vakcinacija važiti za kancelarije u SAD narednih nedjelja i možda će biti neophodna i na drugim lokacijama, prenio je sajt npr.com (Nacionalni javni radio), a vijest je potvrdio i NBC.

„Vakcinisanje je jedan od najvažnijih načina da sačuvamo sebe i naše zajednice zdravim u predstojećim mjesecima“, poručio je Pičaj.

Nedugo nakon objave Googla, javio se i Facebook, koji je takođe naveo da svako ko želi da dođe na posao u kancelarije u SAD narednih nedjelja mora da bude vakcinisan.

„Kako ćemo primjeniti ovu politiku, zavisiće od lokalnih uslova i pravila. Imaćemo proces za one koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga ili nekih drugih, i procjenjivaćemo naš pristup u drugim regionima kako se situacija bude odvijala“, napisala je Lori Goler, jedan od potpredsjednika Facebook-a.

Za sada ostale velike tehnološke kompanije, uključujući Apple i Amazon, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u Microsoft-u vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena.

0
SHARE

Check Also

“Država da se uključo u rješavanje otvorenih pitanja kroz aktivnosti stručnih odbora Udruženja banaka”

Kroz aktivnosti stručnih odbora Udruženja banaka u rješavanje otvorenih pitanja trebalo bi da se uključe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *