Smijenjen Vučelić, Đelović v. d. direktora Luke Bar

Dodajte komentar

Za vršioca dužnosti izvršnog direktora AD Luka Bar bord direktora je na današnjoj sjednici izabrao pomoćnika izvršnog direktora Dedu Đelovića.

Kako su saopštili iz te kompanije, Odbor direktora “Luka Bar” AD je na danas održanoj sjednici razriješio dužnosti dosadašnjeg izvršnog direktora Vladana Vučelića.

“Odbor direktora je cijeneći rezultate koje Luka u kontinuitetu ostvaruje, posebno one u vremenu kovid krize i dosadašnju korektnu saradnju zahvalio g.dinu Vučeliću na datom doprinosu. Za vršioca dužnosti izvršnog direktora imenovan je, saglasno Statutu Društva dosadašnji pomoćnik Izvršnog direktora Deda Đelović”, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu značaj kompanije izbor izvršnog direktora “Luka Bar”, kako su kazali, realizovaće se putem javnog konkursa, u najkraćem roku.

“Odbor direktora je, uz navedeno, razmatrao i druga značajna pitanja za rad i poslovanje Društva. Usvojen je Izvještaj o poslovanju za šest mjeseci tekuće godine, koji ohrabruje da će i zacrtani Biznis plan u potpunosti biti realizovan do kraja godine”, dodaje se u saopštenju.

Napominju da na polugodišnjem nivou ostvaren je pretovar od 514.353 tone, prihod od 4.960.369 eura, i ostvaren pozitivan rezultat od 93.967,000 eura.

“Upravo ovi uzlazni pokazatelji u odnosu na prvi kvartal koji se na luku dominantno i neminovno odrazio zbog zastoja u odnosima drugih kompanija (Uniprom-Montecargo) direktno vezanim sa Lukom, je potvrda da se povećava pretovar raznih tereta što će još značajnije doći do izražaja realizacijom novih ugovora u periodu do kraja godine i biti ilustrovano u narednim kvartalnim izvještajima”, pojašnjava se u saopštenju.

Dodaju da je Odbor direktora razmatrao i brojna druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *