Rezultati poslovanja najuspješnijih preduzeća iz 2020. predstavljeni u publikaciji “100 NAJVEĆIH”

Projekat 100 najvećih u Crnoj Gori i u drugoj godini sa COVID predznakom uspješno je zaokružio svoju centralnu fazu – prikupljanje i analizu podataka o poslovanju crnogorskih preduzeća, koje je objedinio u specijalnoj publikaciji Poslovne novine – 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori 2021.

Rezultat višemjesečnog rada analitičkog partnera projekta, vodećeg crnogorskog provajdera bonitetnih informacija Business Intelligence Consultinga jesu upravo 25 rang-listi koje se mogu naći u publikaciji. To su 12 rang-listi na kojima su pobrojana mikro, mala, srednja i velika preduzeća po prihodima, dobiti i broju zaposlenih (po stotinu u svakoj, osim u velikima), 12 rang-listi klasifikovanih po najzastupljenijim djelatnostima poput trgovine, turizma, telekomunikacija i sl, te rang-lista najvećih rastućih preduzeća.

U okviru projekta 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori, već četiri godine se analiziraju i rangiraju preduzeća koja posluju na teritoriji Crne Gore čija su osnova podaci prikazani u finansijskim izvještajima, a jasni kriterijumi po kojima se rangira su javno dostupni na zvaničnom sajtu projekta. Dobitnici prestižnih priznanja proglašeni su u maju, dok su podaci o svim rangiranim preduzećima objavljeni u ovogodišnjem izdanju Poslovnih novina – 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori 2021.

Dodatnu vrijednost publikaciji daju intervjui sa direktorom Poreske uprave Aleksandrom Damjanovićem, izvršnim direktorom NLB Banke Podgorica Dinom Redžepagićem, te predsjednikom Privredne komore Crne Gore Vlastimirom Golubovićem.

U publikaciji se mogu naći i poslovni profili koji sadrže zanimljive priče o nastanku, razvoju i viziji pedeset izvrsnih crnogorskih preduzeća koje su ostvareni rezultati svrstali u 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori 2021.

Publikacija Poslovne novine – 100 najvećih u Crnoj Gori 2021 može se poručiti preko sajta https://100najvecih.me/publikacija/

Projekat za unapređenje i promovisanje crnogorske privrede inicirao je vodeći crnogorski provajder bonitetnih informacija Business Intelligence Consulting uz podršku Privredne komore Crne Gore i uz generalno pokroviteljstvo NLB Banke Podgorica. Organizator projekta je BI Communication.

Check Also

Fiskalni savjet omogućiće da javne finansije budu van političkog uticaja

Reforma javnih finansija nalazi se visoko na listi prioriteta Ministarstva finansija i predstavlja osnovu za …

Leave a Reply

Your email address will not be published.