Rezultati poslovanja najuspješnijih preduzeća iz 2020. predstavljeni u publikaciji “100 NAJVEĆIH”

Dodajte komentar

Projekat 100 najvećih u Crnoj Gori i u drugoj godini sa COVID predznakom uspješno je zaokružio svoju centralnu fazu – prikupljanje i analizu podataka o poslovanju crnogorskih preduzeća, koje je objedinio u specijalnoj publikaciji Poslovne novine – 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori 2021.

Rezultat višemjesečnog rada analitičkog partnera projekta, vodećeg crnogorskog provajdera bonitetnih informacija Business Intelligence Consultinga jesu upravo 25 rang-listi koje se mogu naći u publikaciji. To su 12 rang-listi na kojima su pobrojana mikro, mala, srednja i velika preduzeća po prihodima, dobiti i broju zaposlenih (po stotinu u svakoj, osim u velikima), 12 rang-listi klasifikovanih po najzastupljenijim djelatnostima poput trgovine, turizma, telekomunikacija i sl, te rang-lista najvećih rastućih preduzeća.

U okviru projekta 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori, već četiri godine se analiziraju i rangiraju preduzeća koja posluju na teritoriji Crne Gore čija su osnova podaci prikazani u finansijskim izvještajima, a jasni kriterijumi po kojima se rangira su javno dostupni na zvaničnom sajtu projekta. Dobitnici prestižnih priznanja proglašeni su u maju, dok su podaci o svim rangiranim preduzećima objavljeni u ovogodišnjem izdanju Poslovnih novina – 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori 2021.

Dodatnu vrijednost publikaciji daju intervjui sa direktorom Poreske uprave Aleksandrom Damjanovićem, izvršnim direktorom NLB Banke Podgorica Dinom Redžepagićem, te predsjednikom Privredne komore Crne Gore Vlastimirom Golubovićem.

U publikaciji se mogu naći i poslovni profili koji sadrže zanimljive priče o nastanku, razvoju i viziji pedeset izvrsnih crnogorskih preduzeća koje su ostvareni rezultati svrstali u 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori 2021.

Publikacija Poslovne novine – 100 najvećih u Crnoj Gori 2021 može se poručiti preko sajta https://100najvecih.me/publikacija/

Projekat za unapređenje i promovisanje crnogorske privrede inicirao je vodeći crnogorski provajder bonitetnih informacija Business Intelligence Consulting uz podršku Privredne komore Crne Gore i uz generalno pokroviteljstvo NLB Banke Podgorica. Organizator projekta je BI Communication.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *