Održan sastanak guvernera Žugića sa upravom Ziraat banke

Poslovanje Ziraat banke daje doprinos ekonomskoj i finansijskoj saradnji Crne Gore i Republike Turske i podržava investicione mogućnosti između dvije zemlje, zaključeno je na današnjem sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore dr Radoja Žugića i članova menadžmenta Ziraat banke Montenegro AD Podgorica – glavnog izvršnog direktora Fatiha Yilmaza i izvršnog direktora Gorana Bakića.

Sagledavajući situaciju na bankarskom tržištu Crne Gore, konstatovano je da banke, uprkos izazovima koje je donijela pandemija, posluju na zdravim i stabilnim osnovama. Poslovanje Ziraat banke je, takođe, stabilno i uspješno. „Osim našeg nastojanja da pružimo podršku preduzetništvu u Crnoj Gori, istovremeno ulažemo napore da pošaljemo poruku svim zainteresovanim privrednim subjektima iz Turske da investiraju u Crnu Goru“, istakao je g. Yilmaz.

Guverner Žugić je saopštio da podržava ciljeve koje su prezentovali predstavnici Ziraat banke i dodao da će Centralna banka Crne Gore biti aktivan partner u svim aktivnostima koje za cilj imaju jačanje sigurnosti i stabilnosti finansijskog sistema, kao i intenziviranje oporavka crnogorske ekonomije.

Check Also

Ekonomist: Izvjesno da će EU na neki način pomoći oko otplate kineskog kredita

Uprkos tome što Evropska unija (EU) nije direktnije odgovorila na prve zahtjeve crnogorske vlade da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *