Iz Glavnog grada najavljuju otvaranje suvenirnica, galerija, hostela…

Dodajte komentar
Foto: Podgorica.me

Gradonačelnik dr Ivan Vuković potpisao je ugovore sa preduzetnicima čije su biznis ideje na Konkursu za podršku razvoja preduzetništva u Staroj varoši i Draču ocijenjene kao najbolje. Gradonačelnik Vuković je tom prilikom istakao da su, nakon infrastrukturnih projekata koji su realizovani u prethodnom periodu, potrebni i novi sadržaji koji će oživjeti srce stare Podgorice.

“Kao jedan od prioriteta prepoznali smo oživljavanje starog gradskog jezgra, svjesni toga što Stara varoš i Drač znače za identitet Podgorice. Apsolutno smo sigurni da ovi djelovi grada imaju ozbiljan potencijal za ukupan razvoj, posebno za turističku valorizaciju. Podsjetiću da smo na teritoriji Stare varoši i Drača rekonstruisali nekoliko ulica, čime ova gradska jezgra dobijaju izgled kakav zaslužuju.”, istakao je Vuković i dodao da će nove suvernirnice, galerije, kafeterije i hosteli oživjeti autentičan duh po kojem su Stara varoš i Drač prepoznati.

Dobitnica podrške za razvoj biznisa Branka Tomović kazala je da joj je zadovoljstvo što su ove ideje prepoznate u Glavnom gradu, te da će se ovim sadržajima probuditi uspavani duh stare Podgorice.

Ana Janković obratila se u ime dobitnika iz prethodnog ciklusa i istakla da je uz podršku Glavnog grada realizovala svoju kreativnu ideju 201Engaging Space koja je spoj kulture i biznisa, a to je nešto što nedostaje Podgorici.

Na ovaj Konkurs pristiglo je 25 biznis planova. Odlukom Komisije, podršku je dobilo devet preduzetnika. Dobitnici podrške za razvoj biznisa u Staroj varoši i Draču su: Art Hub Hostel – Ivan Ivanović, Modelarska radionica „Džanum džan“ – Nedžad Tuzović, Zanatsko – krojačka radnja – Aleksandra Brnović, Proizvodnja i prodaja suvenira sa crnogorskim motivima – Mitar Živković, Kafe Galerija + suvenirnica – Branka Tomović, Upbeat Hub – Prostor „Kuća Čubranović 1630“, Studio za masažu „Young“ – Ana Nikolić, Komšo d.o.o. – Nešto novo u našoj Staroj i Kafeterija Merak – Lazar Vujačić.

Konkurs za podršku biznis idejama u Staroj varoši i Draču raspisan je 27. aprila, sa ciljem da se pruži podrška preduzetništvu, podstakne ekonosmki razvoj, otvore nova radna mjesta. Poseban akcent je stavljen na razvoj zanatske, ugostiteljske, trgovinske djelatnosti i razvoj turizma, kao i valorizaciju kulturnih potencijala ovog dijela Podgorice. Za ove namjene opredijeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu 50.000 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *