U Herceg Novom do sada ostvareno 86 odsto turističkog prometa

Dodajte komentar

U Herceg Novom trenutno boravi 27.766 gostiju i upoređujući sa istim datumom iz 2019. to je 86 odsto ostvarenog prometa, kazala je za Agenciju Mediabiro PR turističke organizacije Herceg Novi, Natalija Terzić.

Kada je u pitanju smještaj, oko šest hiljada gostiju smješteno je u hotelskom smještaju dok ostali borave na privatnom smještaju.

Najviše je gostiju iz regiona a potom slijede Rusija, Ukrajina, Poljska i Mađarska.

Ona je naglasila da su u svakodnevnoj komunikaciji sa cjelokupnom turističkom privredom.

„I izdavaoci privatnog smještaja i hotelijeri su zadovoljni tokom sezone obzirom da je postojao strah zbog epidemije. Međutim, ispalo je mnogo bolje nego što smo se nadali. Što se tiče smještajnih kapaciteta, postoji veliko interesovanje i za naredni period. Kada govorimo o postsezoni, ako zdravstveni uslovi dozvole, vjerovatno će se ovaj trend rasta nastaviti ili bar zaustaviti na ovom procentu“, kazala je ona.

Ona je najavila i manifestacije do kraja ljeta.

„Trenutno se u Herceg Novom održava Međunarodni sajam knjiga a nakon toga slijedi Montenegro film festival. Potom imamo Gitar art festival a krajem avgusta imamo i festival elektronske muzike“, kazala je PR TO Herceg Novi.

Menadžer hotelske grupacije Carine Iberostar Vlado Popović za Agenciju Mediabiro kaže da su zadovoljni tokom ljetnje turističke sezone.

„Popunjenost hotela je na visokom nivou a ukoliko epidemiološka situacija dozvoli zaista ćemo ostvariti rezultate o kojima nijsmo razmišljali u aprilu“, kazao je on.

Što se tiče broja gostiju u odnosu na 2019. Popović smatra da će premašiti 60-70 odsto.

Ipak, zbog smanjenih cijena u odnosu na 2019. ne može se precizirati finansijski rezultat. Ukoliko se dobro odradi septembar i oktobar mogli bi ostvariti 45-50 odsto iz 2019.

Popović je kazao da je ranije bilo dosta gostiju sa Zapada ali da oni ove godine nijesu u mogućnosti da dođu u velikom broju.

„Međutim, od početka jula i oni se polako vraćaju. Mi smo odradili dobar marketing na području Crne Gore i regiona i dobili smo i nove goste. Oni su izuzetno zadovoljni i sigurni smo da će se vraćati“, poručio je on.

Što se tiče najava za naredni period, Popović se nada da će biti postsezone.

„Situacija je neizvjesna i kod nas i u svijetu. Svi strani turoperatori sa kojima inače radimo su posjetili naše hotele, imali smo sastanke, pravimo ugovore za narednu godinu. Razmišljanje svih je da će sledeća godina biti bolja i nadamo se da ćemo startovati krajem marta“, zaključuje on.

Izvor: Mediabiro.tv

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *