Predstavnik državnog kapitala protiv formiranja Komisije koja bi ispitala poslovanje Budvanske rivijere

Predstavnik državnog kapitala u Odboru direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” Nebojša Janović nije glasao da se formira Komisija koja bi ispitala poslovanje te najveće hotelske kompanije u većinskom vlasništvu Vlade.

Glas Janovića, koji je na predlog Demokratskog fronta imenovan u Odbor, bio je presudan jer su protiv glasala i dva predstavnika manjinskih akcionara ispred AIK banke i Tandexon Limited.

Naime, da se mora formirati posebna Komisija koja bi ispitala poslovanje hotelske grupe, što je kao prioritet odmah nakon imenovanja novog odbora direktora poručeno iz Vlade zbog sumnji na brojne propuste, danas su glasali predsjednik odbora direktora Mijomir Pejović (Demokrate) i Aleksandar Jeličić (Prava Crna Gora), obojica predstavnici državnog kapitala. Međutim, oni su bili preglasani, pa ovakvom odlukom može slobodno da odahne dosadašnje rukovodstvo te kompanije iz redova Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata, jer se očigledno neće baviti njihovim radom.

“Odbor direktora Hotelske grupe ‘Budvanska rivijera’ AD Budva (Društvo) na II sjednici, održanoj 23.07.2021. godine, jednoglasno je donio Odluku o formiranju Komisije za analizu poslovnog odnosa Društva i ‘Euromix trade’ DOO Podgorica. Polazeći od kompleksnosti poslovnog odnosa Društva sa ‘Euromix trade’ DOO Podgorica, Odbor direktora u novom sazivu je mišljenja da je neophodno sačiniti analizu istog sa predlozima rješenja za zaštitu prava i interesa Društva. Većinom glasova Odbor direktora nije usvojio Predlog odluke o formiranju Komisije za ispitivanje poslovanja Društva. Za donošenje predmetne odluke glasali su predsjednik Odbora Mijomir Pejović i član Odbora Aleksandar Jeličić, dok su protiv bili članovi Odbora Nebojša Janović, Vladimir Sekulić i Jovan Purar”, stoji u saopštenju nakon sjednice.

Podsjećamo, državna sekretarka Ministarstva za ekonomski razvoj Ivana Đurović je još stedinom juna nakon što je izabran novi odbor direktora iznijela podatke o lošem poslovanju Hotelske grupe i milionskom gubitku, dijeljenu otpremnina, nerazumnom zapošljavanju.

“Zahtijevamo od Odbora direktora da, nakon imenovanja, odmah krene u ispitivanje zakonitosti navedenih postupaka kao i cjelokupnog poslovanja Društva u prethodnom periodu,” poručila je tada Đurović.

Podsjećamo, 17. juna ove godine, odlukom Skupštine akcionara, u novi Odbor direktora imenovani su Mijomir Pejović, Nebojša Janović i Aleksandar Jeličić, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić, ispred AIK banke i Jovan Purar kao predstavnik Tandexon Limited.

Izvor: Vijesti.me

Check Also

Ekonomist: Izvjesno da će EU na neki način pomoći oko otplate kineskog kredita

Uprkos tome što Evropska unija (EU) nije direktnije odgovorila na prve zahtjeve crnogorske vlade da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *