CG već uspjela, sezona blizu vrhunca

Crna Gora je već uspjela kad je u pitanju ljetnja turistička sezona koja nije u piku, ali je vrlo blizu njega, ocijenila je direktorka Direktorata za razvojne politike u turizmu Ministarstva ekonomskog razvoja Aleksandra Slavuljica-Gardašević.

Epidemiološka situacija, kako je rekla u Jutarnjem programu, zavisi od nas. Nije spokojna po tom pitanja, ali ni, ističe, u panici jer je situacija pod kontrolom.

“I sve što će se dešavati ubuduće zavisi od nas i našeg odgovornog odnosa prema cijeloj situaciji. Zavisi od turističke privrede koja je ta koja treba da inicira vakcinaciju svih njenih zaposlenih, jer su oni u prvom redu kontakata sa turistima”, rekla je Slavuljica-Gardašević.

Bez vakcinacije, kaže ona, ne bi se mogla desiti ovako uspješna turistička sezona, ali vakcinacija nije garancija da ne može doći do komplikacija.

“Moramo da budemo odgovorni domaćini, koji se odgovorno odnose prema gostima”, rekla je Slavuljica-Gardašević.

Slavuljica-Gardašević kaže i da je prošlog petka u Crnoj Gori bilo više od 140.000 turista, te da je ta brojka danas veća. Navodi da Tivat ima 100 odsto realizacije posjete iz 2019. godine.

Check Also

Svi zajedno do ekološke Crne Gore

Povodom 30 godišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, Telenor je pozvao sve aktere u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *