Institut sertifikovanih računovođa i Udruženje sudskih vještaka potpisali sporazum o saradnji

Dodajte komentar

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Udruženje sudskih vještaka Crne Gore (USVCG) potpisali su Sporazum o saradnji, 26. jula 2021. godine.

ISRCG i USVCG dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, usmjerene na profesionalno unapređenje znanja i vještina u oblasti računovodstva, finansija i srodnih oblasti. ISRCG i USVCG smatraju da definisana zakonska rješenja u oblasti vještačenja i njihova primjena u praksi imaju značajnu ulogu u promociji društvenog i ekonomskog razvoja.

Obije partnerske organizacije su zajedničkog mišljenja da etičan i profesionalan odnos članova ove dvije značajne Institucije, u svakodnevnim aktivnostimo i povjerenim poslovima od strane nadležnih Institucija, građana, privrednih i poslovnih subjekata u Crnoj Gori značajno utiču na kvalitet života građana kao i kvalitet poslovanja privrednih subjekata te ukupnog privrednog, društvenog ambijenta u Crnoj Gori.

Prepoznajući izuzetan potencijal u razmjeni iskustava između profesionalnih strukovnih organizacija, kao i velike mogućnosti za zajedničku saradnju u cilju unapređenja ekonomskog ambijenta, ISRCG i USVCG su saglasni da uspostave, unapređuju i promovišu saradnju kroz zajedničke aktivnosti, prevashodno u dijelu edukacije brojnog članstva od skoro 2000 članova, koje će doprinijeti ostvarenju ciljeva članova obije organizacije.

Shodno Sporazumu, oblasti saradnje će se između ostalog koncentrisati na sprovođenje zajedničkih aktivnosti u oblasti kontinuirane edukacije, te će članovi USVCG ekonomsko finansijske struke poene kontinuirane edukacije moći da skupljaju i kroz pohađanje programa kontinuirane edukacije kod ISRCG, uz iste uslove koje imaju profesionalne računovođe i revizori, članovi ISRCG.

Sporazum su potpisale Generalni sekretar ISRCG, mr Anastasija Boljević i Predsjednik USVCG dr Nebojša Kavarić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *