Zatvaranje diskoteka i klubova, od 2. avgusta boravak u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta samo za vakcinisane

Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovalo je danas u Institutu za javno zdravlje, redovnu konferenciju za medije na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa COVID-19 i predstavljene nove epidemiološke mjere.

“Epidemiloška situacija u Crnoj Gori je i dalje povooljna, što je konstatovala i SZO, ali poziva se na oprez. Shodno dosljednjim najavama i upozorenjima Savjet za borbu protvi koronavirusa reagovao je momentalno, nakon prvih signala, uslijed promjene epidemiološke situacije, mjere konornavirusa prilagođeno situaciji na terenu. Od petka 23. jula do ponedjeljaka 2. avgusta privremeno se zabranjuje rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom prostoru”, kazao je dr Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje.

Galić je kazao da očekuju da će od 2. avgusta ovi objekti ponovo početi da rade za one koji su vakcinisani i imaju negativan PCR test.

On je najavio da će od 2. avgusta boravak u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta dozvoljen samo vakcinisanima, onima sa PCR testom, onima koji imaju dokaz da su preboljeli koronu.

On napominje da se ne prihvataju se brzi antigenski i testovi na antitijela.

Izvor: Vijesti.me

Check Also

Ekspedicija crnogorskih planinara krenula u pohod na najviši vrh Balkana

Četvoročlana ekspedicija iskusnih crnogorskih planinara, uz podršku kompanije MTEl, krenula je danas za Bugarsku gdje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.