Lučić: Telekom grupa postala glavni igrač na tržištu od Slovenije do Sjeverne Makedonije

Dodajte komentar

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić bio je gost Novog jutra Pink televizije.

On je ovom prilikom izjavio da ugovor koji je Telekom potpisao za prava prenos utakmica engleske Premijer lige odličan poslovni potez.

“Od sezone 2022-23 pa narednih šest sezona mi ćemo imati prava da prenosimo utakmice Premijer lige. Uz utakmice španske, italijanske, francuske lige i Lige šampiona napravili smo vrhunsku sportsku ponudu i mislim da smo učinili ono što su korisnici od nas tražili”, istakao je Lučić.

On je kazao da će ovaj potez doprinijeti povećanju broja korisnika Telekoma Srbija.

“Nama kontinuirano raste broj korisnika. Broj multimedijalnih korisnika smo povećali tri puta kada podgledate čitavu našu grupu za zadnje tri godine. Ovo ulaganje u sportski sadržaj koji je ubjedljivo i najatraktivniji sadržaj će dodatno povećati broj korisnika Telekoma kako u Srbiji tako i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori ali ono što je takođe bitno povećaće prihode i broj korisnika same Arene jer je Arena šire rasprostranjena od Telekoma. Arena je prisutna i u Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji tamo gdje mi nismo prisutni kao telekomunikacioni operateri”, dodao je Lučić.

Direktor Telekoma je istakao da ovim skupom sportskih sadržaja neće postojati domaćinstvo od Slovenije do Sjeverne Makedonije koje neće željeti Arenu što će značajno povećati broj korisnika same Arene bilo preko kablovskih operatera bilo preko cloud aplikacije.

Lučić se osvrnuo i na razvoj Telekoma.

“U posljednje tri godine od kada je Telekom krenuo u svoj razvoj, prije svega da poveća broj korisnika kada smo imali manje od jedan posto tržišnog učešća u velikim gradovima krenula je intezivna kampanja naše konkurencije. Cilj te kampanje bio je pritisak na nas da se povučemo sa tržišta. Mislim da to nije dobar način da se neko bavi konkurencijom, tako što će preko svojih medija da nas diskredituje”, kazao je Lučić.

“Ovo je jedna tržišna utakmica koju smo mi dobro odigrali. Uspjeli smo da grupišemo najjače fudbalske lige na jednom mjestu i obezbijedimo sportska prava na šestogodišnje ugovore umjesto dosadašnjih ugovora na tri godine što nam omogućava punu promociju sportskih sadržaja što će nam sigurno donijeti nove korisnike i povećati prihode Telekoma”, dodao je Lučić.

On je ponovio da će vrijednost Telekoma do 2023. biti veća od četiri milijarde eura i da kompaniji brzo rastu prihodu kao i da su od ove godine dobro optimizovali troškove.

“Profit 2021. godine biće minimalno duplo veći nego 2020. godine. Mi ove godine dijelimo našim akcionarima više desetina miliona eura a nadam se da ćemo da isplatimo i preko 100 miliona eura dividendi. Ovo jasno govori da profit Telekoma Srbije raste a prema našim projekcijama 2026. godine biće preko 300 miliona eura”, naglasio je Lučić.

Kada je riječ o broju korisnika, Lučić je kazao da se može smatrati da je Telekom lider na tržištu u svim uslugama.

“Naša strategija je bila da ukrupnimo tržište, da postanemo lider po broju korisnika i u Srbiji, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori. Ove godine ćemo instalirati preko 1000 4G stanica i preći preko 1.1 milion optičkih priključaka što je vrlo bitno za Srbiju što znači da će preko 50% korisnika biti pokriveno optičkom mrežom”, dodao je Lučić.

Kada je riječ o Premijer ligi, ističe da su ugovori potpisani i da ne može da se licitira o ciframa.

“Ne možemo da licitiramo, imamo potpisane ugovore, ovakvo ulaganje u sportski sadržaj gdje smo sad postali glavni igrači od Slovenije do Sjeverne Makedonije donijeće dodatni prihod od preko 1.2 milijarde eura, potpuno je jasno da je sportski sadržaj uz informativni vodeći”, istakao je Lučić.

Generalni direktor Telekoma je najavio i da “će korisnici biti zadovoljni jer ćemo iskombinovati ponudu Arene, osim Arena Cloud aplikacije napravićemo dodatne aplikacije gdje će moći da vide između ostalog, na primjer, i isječke iz utakmica.”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *