Forca traži da Vlada Opštini Ulcinj vrati imovinu Solane

Dodajte komentar

Solanom ne smije raspolagati Vlada, već Opština Ulcinj – čijim se odlukama ta imovina oduzela od vlasnika i koja je, zajedno sa ovim društvenim preduzećem i obeštetila iste, saopšteno je iz Nove Demokratske Snage Forca. Oni su pozvali Vladu da vrati Opštini Ulcinj 14.524.051 kvadratnih metara te imovine.

“Odluka Savjeta za privatizaciju Crne Gore od 21.07.2021. godine da se imovina ulcinjske solane uknjiži kao državno zemljište samo je polovina radosne i očekivane vijesti, jer tu imovinu nije platila Vlada Crne Gore niti ju je primila u posjed, već je to obavljeno od strane Skupštine opštine Ulcinj shodno odluci br. 05-1657 / 2 od 9.05.1965.godine”, navodi se u saopštenju Ilira Čapunija iz Force,

Ističe da je Vlada do sada pokazala punu sposobnost samo da uništi Solani i njenu imovinu, te da je sada na njoj da tu imovinu vrati Opštini Ulcinj.

“Vlada Crne Gore do sada nije znala i mogla pronaći lopove stroja za pakiranje soli, lopove pumpi, lopove bagera Euronatura …, ali na sreću znala je poštovati prostorni plan koji, amandmanom poslanika Gencija Nimanbegua ne dozvoljava bilo kakvu gradnju na ovoj imovini. Pozivamo Vladu Crne Gore, da u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, vrati Opštini Ulcinj 14 524 051 kvadratnih metara ove imovine na raspolaganje”, zaključuje se.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *