Erste banka omogućila Apple Pay korisnicima Erste Mastercard platnih kartica

Dodajte komentar

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) od danas svojim klijentima korisnicima Erste Mastercard platnih kartica donosi uslugu Apple Pay, kao siguran i bezbjedan način plaćanja koji im obezbjeđuje privatnost. Koristeći Apple Pay, klijenti ne moraju predavati svoju karticu prodavcu, dodirivati tipke niti razmjenjivati novčanice, a sigurnost transakcija je zaštićena iPhone uređajem.

Korisnici Erste Mastercard platnih kartica jednostavno treba da približe svoj iPhone ili Apple Watch

terminalu za plaćanje kako bi obavili beskontaktno plaćanje. Svaka Apple Pay transakcija zaštićena je autentifikacijom uz pomoć Face ID, Touch ID ili šifre uređaja, kao i jednokratnim dinamičkim sigurnosnim kodom. Apple Pay transakcije se prihvataju u prodavnicama, apotekama, restoranima, kafeterijama, odnosno na svim prodajnim mjestima na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje.

Sigurnost i privatnost su ključne karakteristike Apple Pay usluge. Korišćenjem Apple Pay-a, brojevi Erste Mastercard kreditne ili debitne kartice se ne memorišu ni na uređaju, ni na Apple serverima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj koji je enkriptovan i bezbjedno sačuvan u sigurnom elementu na uređaju na sertifikovanom čipu koji je kreiran da bezbjedno čuva informacije na uređaju, što predstavlja industrijski standard.

Apple Pay je veoma lako podesiti. Potrebno je na iPhone-u jednostavno otvoriti Wallet aplikaciju, izabrati + i pratiti dalje korake za dodavanje Erste Mastercard kreditne ili debitne kartice. Jednom kada korisnik doda svoju karticu na svoj iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac, istog trenutka može da počne da koristi uslugu Apple Pay na svom uređaju. Klijentima će na raspolaganju biti sve pogodnosti i popusti koje nude Erste Mastercard platne kartice.

Više informacija o Apple Pay-u potražite na: https://www.apple.com/apple-pay/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *