Donacija CKB-a školama širom Crne Gore

Dodajte komentar

Od početka svog poslovanja, CKB posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju, osnažujući mlade talente i djecu, podržavajući zdravstveni i obrazovni sistem, umjetnost i zaštitu životne sredine, ali i projekte koji jačaju princip jednakih mogućnosti za sve, saopšteno je iz banke.

Poboljšanje uslova rada u obrazovnim institucijama u zemlji, nalazi se visoko na listi prioriteta CKB-a, tako da je kontinuirana podrška školama u fokusu djelovanja najveće banke na tržišu.

Nastavljajući ovu lijepu praksu, CKB je donirala sredstva ili potrebnu opremu gimnazijama u Rožajama i Kotoru, kao i osnovnim školama: „Dušan Bojović“ iz Nikšića, „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog i „Ilija Kišić“ iz Zelenike. Takođe, CKB je podržala rad Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Dara Čokorilo“ iz Nikšića i Baletske škole „Princeza Ksenija“ iz Podgorice.

„Crna Gora je zemlja mladih i perspektivnih ljudi koji zaslužuju najbolje moguće uslove za učenje i sticanje novih vještina. Razvoj i boljitak društva temelji se na kontinuiranom unapređenju obrazovnog sistema i obaveza svih nas je da podržimo institucije koje  osnažuju i adekvatno usmjeravaju potencijale generacija koje dolaze.“ – istakao je gospodin Pál Kovács, glavni izvršni direktor CKB-a.

Branislava Maja Vukčević, izvršni direktor Sektora za korporativno upravljanje, ovom prilikom se osvrnula na značaj društveno odgovornog poslovanja za CKB: „Zadovoljstvo je kada imamo priliku da djeci omogućimo lakše sticanje novih znanja i uspješnije razvijanje njihovih talenta. Nastavili smo dugogodišnje i lijepo partnerstvo sa školama iz svih krajeva Crne Gore, a njihov broj je svake godine sve veći. Dakle, i u ovako izazovnim vremenima ostajemo uz one koji njeguju suštinske vrijednosti i to najbolje svjedoči o značaju društveno odgovornog poslovanja za CKB.“ – zaključila je gospođa Vukčević.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *