Pet kandidata za predsjednika PKCG

Dodajte komentar

Na konkurs za izbor novog predsjednika Privredne komore (PKCG) dostavljeno je pet prijava.

Kako je saopšteno iz PKCG , izbor predsjednika pokrenuo je Upravni odbor te privredne asocijacije 15. juna i da je Komisiji za mandatna pitanja dostavljeno pet prijava.

“Kandidati su dostavljali prijave na konkurs zaključno sa današnjim danom, a mogle su ih predlagati i članice Komore koje ispunjavaju statutarne obaveze, odbori udruženja i drugi oblici organizovanja, uz pribavljenu pisanu saglasnost kandidata. Komisija za mandatna pitanja će najkasnije do utorka analizirati blagovremenost i ispravnost dostavljenih prijava, nakon čega će Upravnom odboru dostaviti informaciju o kandidatima za izbor predsjednika PKCG. Spisak kandidata koji su ispunili propisane uslove Upravni odbor će dostavlja Skupštini PKCG najkasnije do četvrtka”, navodi se u saopštenju PKCG

Kako su dodali, kandidati moraju, između ostalog, zadovoljiti uslov da imaju najmanje deset godina iskustva na rukovodećim poslovima u privredi, te da su podnijeli program rada PKCG za period od četiri godine.

“Izbor novog predsjednika PKCG realizuje se u zakonskoj proceduri i uvjereni smo da će rezultirati najboljim rješenjem za prvog čovjeka institucije koja već 93 godine objedinjava cjelokupnu crnogorsku privredu”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *