ToMontenegro će zaposliti 136 radnika

Dodajte komentar

Novi nacionalni avioprevoznik ToMontenegro imaće 136 zaposlenih, utvrđeno je pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, koji je Vlada objavila.

Najviše radnika biće u Sektoru saobraćajnih operacija, njih 97. Sektor finansijskih poslova, opštih poslova IT i digitalizacije ima 20 zaposlenih, a Sektor komercijalnih poslova i marketinga 13.

U avio-kompaniji je po jedan izvršni direktor, sekretar društva i unutrašnji revizor. U kabinetu izvršnog direktora je troje zaposlenih – koordinator za opšte i finansijske poslove, koordinator za opšte službe i bezbjednost i PR menadžer.

ToMontenegro će, kako se navodi u dokumentu, zapošljavati po osam pilota i kopilota, jednog šefa Službe kabinskog osoblja, 12 persera i 16 stjuardesa i stjuarda.

Objavljen je i finansijski izvještaj o poslovanju kompanije u prvom kvartalu ove godine, u kojem se navodi da je To Montenegro 31. marta na računima i u blagajni imao 18,4 miliona eura.

Kompanija nije imala prihoda od poslovanja, budući da su avioni počeli da lete tek 10. juna, ali je od finansijskih ulaganja i zajmova prihodovala 365.056 eura. Dobit nakon oporezivanja iznosila je 300.919 eura.

Troškovi poslovanja bili su 22.146 eura, a troškovi plata i doprinosa zaposlenih 32.743 eura. Kratkoročne obaveze kompanije su 16,68 miliona eura, a ukupna aktiva 36,9 miliona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *