Krivokapić: Vlada će podnijeti krivičnu prijavu protiv Blaža Jovanića, država da preuzme gazdovanje Svetim Stefanom

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da će Vlada u narednom periodu podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, tvrdeći da je ta institucija radila protiv interesa države.

– Ja neću da se miješam u rad Privrednog suda, ali sve dosadašnje aktivnosti govore da je taj sud adio protiv interesa ove države i sigurno u sledećem vremenskom periodu će Vlada podnijeti krivičnu prijavu direktno protiv predsjednika Blaža Jovanića koji je dogovorenim stečajnim upravnicima i svim mogućim drugim karakteristikama obezbijedio da se državna imovina zloupotrebljava u Crnoj Gori. To je nedopustivo bez obzira o kakvom stručnjaku se radi i kakve su namjere – rekao je Krivokapić u intervjuu na TVCG.

Kazao je da je slučaj hotela “Aman Sveti Stefan” pred Privrednim sudom, a da su mnogi elementi o zakupu Svetog Stefana protivzakoniti.

-Vlada je imala pritisak da da garancije na nezakonito djelovanje. Mi smo se opredijelili da budemo Vlada koja će raditi po mjeri zakona a ne po mjeri dogovora – rekao je Krivokapić.

Kazao je i da “ako onaj koji je zakupac neće da otvori Sveti Stefan, onda država treba da preuzme”

– I da gazduje Svetim Stefanom kao u nekom prethodnom periodu. To je bolje nego da Svetac ne radi – kazao je premijer.

Check Also

Isplata dividende akcionarima Telekoma počinje u srijedu

Na Redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma, održanoj 23. juna, odlučeno je da se dio dobiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *