Vlade Divac sportski ambasador Luštica Bay-a

Dodajte komentar

Proslavljeni košarkaš svjetskog ugleda, Vlade Divac postao je sportski ambasador naselja Luštica Bay. U okviru projekta „Treniraj kao šampion”, potpisan je ugovor o saradnji i najavljeno održavanje prvog Ljetnjeg košarkaškog kampa za djecu u Luštici Bay, nadomak Tivta od 2. do 8. avgusta. Ugovor sa Divcem potpisali su Mohamed AbouArab, zamjenik glavnog izvršnog direktora Luštice Development i Nebojša Popović, direktor pravnog sektora Luštice Development.

“Ne znam koliko znate, ali ja sam već par godina stanovnik Luštica bay, i u saradnji sa njima došli smo na ideju da ove godine napravimo košarkaški kamp za lokalnu djecu iz ovog regiona i drago mi je da ćemo ovog ljeta to i ostvariti. Presrećan sam što sam ovdje i što imam partnere koji imaju viziju i društvenu odgovornost” , poručio je Divac.

Prema riječima Milice Starčević, menadžerke za razvoj projekta Luštica Bay, saradnja sa Vladem Divcem je dobar uvod u sportsku i humanitarnu poruku koju šalje kompanija Luštica Development.

“Naročito nam je veliko zadovoljstvo što imamo priliku da sarađujemo sa ovako velikim imenom u svijetu sporta i vjerujemo da je ovo samo početak za nas i da ćemo na ovaj način samo da najavimo razvoj narednih sportskih dešavanja u okviru našeg kompleksa. Svakako da su ovi teniski tereni u okviru naselja prvi korak kojim gradimo sportsku priču. Nastavljamo dalje i sa tenisom i sa vaterpolom i sa jednom zatvorenom halom koja će biti korišćena za više sportova ali generalno kamp za djecu je jako dobar start”, kazala je Starčević.

Kamp će biti besplatan za djecu iz Radovića i Tivta, a pridružiće se i djeca iz Dječijeg doma „Mladost” u Bijeloj. Grupa mališana iz ovog centra, zajedno sa svojim direktorom, kao i djeca iz lokalnog košarkaškog kluba „Teodo”, prisustvovala su susretu sa sportskom legendom velikog srca.

“Čast nam je što smo danas ovjde. Djeca su sretna što im je firma Luštica Development omogućila da budu među prvima koji će učestvovati u košarkaškom kampu “Treniraj kao šampion”. To je prilika da djeca jačaju svoje psihofizičke vještine, ali i da steknu nova prijateljstva”, kazala je direktorica Doma za djecu bez roditeljskog staranja “Mladost” u Bijeloj, Vesna Zlatković.

Nekadašnji centar šampionske jugoslovenske reprezentacije, jedan od prvih Evropljana koji je otvorio vrata igračima sa starog kontinenta u NBA, a potom zaslužio svoje mjesto u „Kući slavnih” američke košarke, što je najveće priznanje koje se u ovom sportu može dobiti, poznat je po svom dugogodišnjem humanitarnom radu i posvećenosti razvoju mladih košarkaških talenata, zbog čega nosi i titulu ambasadora dobre volje Ujedinjenih nacija.

Ovaj kamp će svake godine tokom ljeta okupljati djecu uzrasta od 8 do 13 godina i od 14 do 18 godina, odnosno osnovce i srednjoškolce. Kamp za djecu uzrasta osnovne škole biće koncipiran u okviru razvoja osnova košarke, dok će srednjoškolski kamp biti prilagođen djeci koja žele da postanu profesionalni košarkaši. U kampovima će biti angažovani profesionalni treneri iz Eurolige, kao i drugi gostujući treneri.

Izvor: Mediabiro.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *