NLB Pay dostupan i za korisnike NLB Mastercard kartica

Dodajte komentar

NLB Banka i kompanija Mastercard su povodom lansiranja digitalnog novčanika NLB Pay za korisnike NLB Mastercard kartica pripremili posebnu kampanju u kojoj za prvu obavljenu kupovinu u minimalnom iznosu od 5 € poklanjaju na račun korisnika kartice 10 €. Akcija će trajati do 30. 9. 2021. godine.

Od sada nošenje fizičkog novčanika i kartica nije neophodno ukoliko ste krenuli u nabavku hrane, odjeće ili ako plaćate račune. Bez obzira gdje i u koju svrhu obavljate plaćanje – vaš novac vam je uvijek na dohvat ruke, bezbjedan i sigurno digitalizovan, i njime možete upravljati sa svog mobilnog telefona.

Mobilna plaćanja su sigurni način plaćanja koji zapravo kombinuje beskontaktne platne kartice i mobilne telefone, odnosno dvije stvari koje velika većina građana već svakako ima sa sobom. Digitalni novčanik je aplikacija koja omogućava da svoju fizičku platnu karticu digitalizujete, odnosno da napravite njenu zamjensku, virtuelnu verziju, i da plaćate tako što ćete približiti svoj Android uređaj platnom terminalu kako bi platili beskontaktno. Svako plaćanje NLB Pay aplikacijom je bezbijedno jer se za autentifikaciju koristi biometrija što podrazumijeva skeniranje otiska prsta ili se može ukucati kod za otključavanje telefona.

NLB Pay digitalni novčanik bazira se na Mastercard platformi za tokenizaciju Mastercard Digital Enablement Service (MDES), pa se kroz kombinaciju naprednih platnih tehnologija – tokenizacije i enkripcije, osigurava bezbjednost korisnika kartica, kao i privatnost i sigurnost njihovih podataka.

NLB Pay je moguće koristiti za plaćanje na svim prodajnim mjestima na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje.

Elektronska plaćanja sastavni su deo svakodnevice savremenih potrošača zbog svoje praktičnosti, jednostavnosti i sigurnosti, a kada takva plaćanja kombinujete sa mobilnim telefonima kao omiljenim uređajem naših građana, dobija se besprekorno i intuitivno korisničko iskustvo krojeno po meri krajnjih korisnika. U vremenu pred nama, mobilna plaćanja će zauzimati sve važniju ulogu u našoj svakodnevici, a naša rešenja osiguravaju da su korisnici zaštićeni bilo kada i bilo gde da im je potrebno da plate. Takođe, banke na tržištu Crne Gore prepoznaju mobilna plaćanja kao jedan od ključnih servisa za održavanje koraka sa najnovijim trendovima koje korisnici traže, i veoma nam je drago što korisnici Mastercard kartica NLB Banke u Crnoj Gori od sada imaju na raspolaganju ovu savremenu platnu metodu,“ izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

„Sigurnost i zaštita privatnosti klijenata, korisnika naših usluga predstavljaju srž saradnje kompanija Mastercard i NLB. Sa omogućavanjem digitalizacije NLB Mastercard kartica, korisnici NLB Pay aplikacije u Crnoj Gori su dobili jedinstveno, sigurno i besprekorno iskustvo plaćanja, što je u vrijeme održavanja fizičke distance i smanjenja kontakta, posebno važno. Korisnici NLB Mastercard kartica, osim što sada mogu da isprobaju praktičan, brži i bezbjedan način plaćanja, imaju priliku da iskoriste posebne povoljnosti do kraja septembra.” izjavio je Dino Redžepagić, izvršni direktor u NLB Banci odgovoran za poslovanje sa stanovništvom, pravnim licima i informacione tehnologije i inovacije u banci.

NLB Pay se može koristiti na mobilnim telefonima sa Android operativnim sistemom (Android 7 Nougat i novijim verzijama) i NFC tehnologijom. Plaćanje je jednostavno, brzo i bezbjedno. Jednostavno otključajte svoj mobilni telefon, prislonite ga na POS terminal i sačekajte svjetlosni ili zvučni signal na POS-u kao potvrdu da je plaćanje uspješno izvršeno.

Detalji o plaćanju telefonom i akciji za korisnike NLB Mastercard kartica dostupni su na www.nlb.me/pay

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *