Za 14 godina realizovali preko 300 miliona eura investicija

Dodajte komentar

Mtel, koji danas slavi 14. rođendan, od svog ulaska na tržište Crne Gore, 2007. godine, do danas je realizovao više od 300 miliona eura investicija, kazao je predsjednik odbora direktora telekomunikacione kompanije Vladimir Lučić.

– Najznačajnija ulaganja, naravno, bila su u mobilnu mrežu gdje smo za veoma kratak period obezbijedili pokrivenost gotovo cijele teritorije Crne Gore. Od 2015. godine smo ušli na tržište kablovskih usluga i kroz grinfild projekat uspjeli da pokrijemo preko 90 odsto stanovništva našom kablovskom mrežom. Značajne investicije opredjeljujemo i za digitalne servise i za razvoj potpuno novih usluga – izjavio je Lučić.

Koliko trenutno M:tel ima pripejd a koliko postpejd korisnika i koliki je njihov udio u odnosu na ukupan broj na tržištu?

I dalje raste udio M:tela na tržištu telekomunikacija pa na kraju maja 2021. godine tržišno učešće iznosi u mobilnoj telefoniji 34,61 odsto (imamo 374.127, od čega 214.508 postpejd korisnika i 159.619 prepejd korisnika), u internetu 42,50 odsto, a na tržištu TV usluga 36,84 odsto.Dakle, lideri smo na tržištu mobilne telefonije i  televizije, tako da ovu poziciju želimo da zadržimo i u budućnosti.

Da li se nakon 14 godina poslovanja u CG može rećida je ulazak na CG tržište, kao trećeg operatera, bio dobar potez?

Poslovanje u Crnoj Gori se pokazalo kao naš odličan poslovni potez. To je bio i logičan potez Telekom Srbija grupe.  rije svega korisnici u našem regionu koriste iste digitalne i multimedijalne servise te je naše širenje na Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru bio odličan poslovni potez jer smo povećali korisničku bazu i smanjili troškove izrade sadržaja i servisa. Ono što je bitno jeste da smo uspjeli da postanemo lideri, što je za tržište ove veličine jako bitno.

Koliko je profita imao M:tel od 2007. godine i da li je taj novac investiran, isplaćen akcionarima ili se vodi kao neraspoređena dobit?

М:тел jе покрио губитке остварене у почетним годинама развоjа компаниjе, а до сада ниjе исплаћивао дивиденду акционарима, што значи да jе сва остварена добит реинвестирана у Црноj Гори.

Pratiće i primjenjivati najsavremenije trendove

Kakva je sadašnja pozicija M:tela na tržištu telekomunikacija, a gdje vidite M:tel na domaćem tržištu za 10 godina?

I dalje raste udio M:tela na tržištu telekomunikacija pa je na kraju maja 2021. godine tržišno učešće M:tela u mobilnoj telefoniji bilo 34,61 odsto, u internetu 42,50 odsto, a na tržištu TV usluga 36,84 odsto. Pored stalnog rasta broja korisnika u svim segmentima, ostvaren je i rast u prihodima od korisnika. Deset
godina je prilično dug period za prognozu u oblasti telekomunikacija, s obzirom na to da se ovaj sektor razvija velikom brzinom, pa su promjene ogromnih razmjera i na kraćem vremenskom periodu.

Svakako ćemo uvijek pratiti i primjenjivati najsavremenije trendove, kao i ispunjavati očekivanja i zahtjeve korisnika.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *