UNICEF-ov Inovacioni Fond otvara konkurs za finansiranje tehnoloških startapa

Dodajte komentar

UNICEF-ov Inovacioni fond namerava da investira do 100.000 dolara u tehnološke startape koji koriste mašinsko učenje, nauku o podacima ili vještačku inteligenciju, navodi se u saopštenju. Potrebno je da kompanija bude registrovana u jednoj od zemalja uključenih u UNICEF-ove programe, i da posjeduje funkcionalni prototip sa otvorenim kodom, ili da je voljna da omogući pristup kodu.

Uz pomenute tehnologije, postoje i tri oblasti djelovanja na koje je ovaj program fokusiran. Prva oblast je kreiranje platformi za personalizovane usluge, ili alata za automatizaciju procesa i odlučivanja. U drugoj oblasti su alati kojima se optimizuje učinak sistema kako bi se obezbijedila bolja dostupnost i realizacija usluga, kao i crpljenje novih uvida iz dostupnih podataka pomoću nauke o podacima, mašinskog učenja ili vještačke inteligencije. Prikupljanje i obrada podataka spadaju u treću oblast.

UNICEF-ov Inovacioni fond uspostavljen je specijalno da bi se finansirale tehnologije u povoju sa otvorenim kodom, koje mogu pomoći djeci. Osnovna motivacija Inovacionog fonda jeste da pronađe startape koje se bave najmodernijim tehnologijama  —  tako da UNICEF može da učestvuje na njihovom tržištu, obavijesti se o ovim tehnologijama i pomogne da one doprinesu boljem životu za djecu.

Rješenja treba da se bave izazovima kako bi se ubrzali rezultati za djecu, da budu optimizovana za okruženja oskudnih resursa, da budu fokusirana na smanjene nejednakosti i da mogu da se sprovode na većem broju jezika, uključujući i manjinske.

Prijave, uslovi, i dodatne informacije se nalaze na sajtu fonda i traju do 2. avgusta 2021.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *