CEO Amazona Jeff Bezos

Bezos srušio rekord bogatstva: ‘Težak’ je 211 milijardi dolara

Jeff Bezos je od utorka ‘težak’ rekordnih 211 milijardi dolara, nakon što su dionice Amazona narasle za 4,7 posto.
Razlog zbog kojeg su Amazonove dionice naglo skočile je objava Pentagona da raskida ugovor s Microsoftom na projektu JEDI, objedinjenom nabavom cloud usluga i tehnološkom modernizacijom Pentagona, vrijedan 10 milijardi dolara, koji je sklopljen za vrijeme administracije Donalda Trumpa.

Istovremeno je objavljeno da će taj ugovor sklopiti s drugom kompanijom, a to bi mogao biti upravo Amazon.

I sama spekulacija bila je dovoljna da Bezos postane još bogatiji, bogatiji čak i nakon nevjerojatnog rasta dionica Amazona prošle godine, kada je pandemija korona virusa značajno pomogla da Amazon postane još vrijednija kompanija, prenosi 24 sata.

Najbliži ovom rekordnom Bezosovom bogatstvu dosad bio je Elon Musk početkom ove godine, kada je Bloomberg njegovo bogatstvo procijenio na 210 milijardi dolara.

Inače, rast cijena dionica zadnjih mjeseci povećalo je bogatstvo grupe tehnoloških divova, uključujući Muska. Musk je sad drugi najbogatiji na svijetu nakon Bezosa s procijenjenim bogatstvom od 180,8 milijardi dolara, iako su dionice Tesle pale u utorak. Bernard Arnault, vlasnik najveće svjetske kompanije za luksuznu robu, LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton, je treći najbogatiji po Bloombergu, s procijenjenom vrijednosti od 168,5 milijardi dolara.

Rast Amazonovih dionica odrazilo se i na bivšu Bezosovu suprugu, MacKenzie Scott, inače 15. na ljestvici najbogatijih ljudi na svijetu. Ona je u utorak postala bogatija za 2,9 milijardi dolara. Ona je ove godine podijelila 2,7 milijardi dolara, što je samo podsjetnik da neki milijarderi ne mogu toliko potrošiti koliko mogu zaraditi.

Check Also

Svi zajedno do ekološke Crne Gore

Povodom 30 godišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, Telenor je pozvao sve aktere u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *