Rimac: U projekt autonomnih taksija bit će uloženo možda i milijardu eura

Glavni izvršni direktor kompanije “Bugatti Rimac”, Mate Rimac rekao je da bi projekt električnih taksija uskoro trebalo da bude objavljen a u njega će s ulagačima biti uloženo stotine miliona ako ne i milijardi eura, izvijestio je SeeBIZ.eu.

Gostujući u središnjem Dnevniku HRT i na Novoj TV Rimac je otkrio planove za budućnost.

Naveo da se projekt taksija svjetski ekskluziv za kojeg nije znao niti veliki broj njegovih zaposlenih.

Prema ranijim izjavama, prvi taksiji bez vozača trebali bi se pojaviti na zagrebačkim ulicama već 2024. godine u testnoj fazi, a nakon toga, 2025. godine, krenulo bi se s komercijalnom uslugom.

Kad je riječ o Neveri pojasnio je da je plan proizvoditi 50 automobila godišnje i 50 platformi za proizvođača koji radi automobile na bazi Nevere te 100 komada godišnje zajedno.

– Prvu godinu proizvodnje imamo rasprodatu, rekao je Rimac.

Upitan kako će izgledati automobili za pet godina Rimac je rekao da će do 2030. gotovo svi auti postati električni, a za 10-15 godina predviđa da automobili neće imati volane i neće biti u vlasništvu krajnjih korisnika nego će ih ljudi koristiti kao uslugu za prevoz od točke A do točke B.

Check Also

Telekom: Osim besplatnih gigabajta, otključani i Extra TV kanali

Nakon besplatnog interneta koji za slobodne dane povodom Dana nezavisnosti poklanjaju korisnicima, Crnogorski Telekom je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.