Slijedi najveći ekonomski krah u istoriji svjieta, tvrdi Kiosaki

Dodajte komentar

Poznati američki finansijski guru, osnivač kompanije Rich Dad, investitor i autor novog bestseler izdanja NYT, knjige „Bogati tata, siromašni tata“, Robert Kiosaki (Robert Kiyosaki) nastavio je da upozorava na „najveći ekonomski krah u svjetskoj istoriji“. Istovremeno, on savjetuje ulaganje u zlato, srebro i bitcoin.

„Sljedeća nesreća je u osnovi lavina koja čeka posljednju snežnu pahulju, a od 2008. godine sve što se događa je gomilanje duga na planini. Samo se čeka pad sljedeće pahulje. I to će biti najveće u svjetskoj istoriji. Samo se dodaje još duga za lavinu“, rekao je Kiosaki, prenosi Yahoo Finance.

Kiosaki uvjerava da najveći finansijski balon u svjetskoj istoriji postaje sve veći i da nije pitanje da li će, već kada će on pući.

„Ovo je najveći kolaps u svjetskoj istoriji. Kupiću još zlata i srebra. Očekuje se da će bitcoin pasti na 24.000 dolara. Najbolje vrijeme za bogaćenje je kolaps“, napisao je on nedavno na Twitteru.

U svojim objavama, koje je sakupio Business Insider, Kiosaki tvrdi da FED želi da inflacija plati dug jeftinijim američkim dolarima, kao i da će FED prouzrokovati pad vrijednosti akcija, obveznica i nekretnina podižući kamatne stope i štampajući još više „lažnog“ novca. „Držite se zlata, srebra i bitcoina“, savjetovao je Kiosaki u maju.

Jedna od njegovih najupečatljivijih tvrdnji je da je „idiot svako ko sada ne kupuje zlato, srebro i bitcoin“.

Kiosaki je ocijenio da su najgore investicije u akcije FANG (Facebook, Apple, Netflix i Google). Slijedi nezapamćena depresija i ekonomski krah, a nekretnine, prema njegovim riječima, takođe nijesu likvidne.

Podsjećajući na krah tržišta nekretnina, koji je prethodio globalnoj finansijskoj krizi 2008. godine, Kiosaki je naveo: „Poslije 2008. godine FED i Ministarstvo finansija štampali su 700 milijardi dolara, a 2021. godine (od početka pandemije) su štampali 7.000 milijardi dolara“. Najveći balon u svjetskoj istoriji postaje sve veći, ocijenio je on.

Kiosaki je uporedio bitcoine, zlato i srebro sa američkim dolarom i drugim „fiat“ valutama, nagovještavajući da vjeruje da su bitcoini i plemeniti metali najbolja zaliha vrijednosti koja se koristi kao štit protiv makroekonomskih ciklusa. Komentarišući nedavni pad vrijednosti kriptovaluta, on je naveo da na to gleda kao na priliku da ih kupi još.

On je istakao da vneruje da je samo pitanje vremena kada će kineski juan i američki dolar biti zamijenjeni kriptovalutama kao što je „fedcoin“.

Što se tiče njegovih savjeta mladim investitorima, kako da se pripreme za predstojeći krah, on kaže – budite preduzetnici.

„Budite kapitalisti i gradite biznis koji dobro posluje u padovima, procvatima ili krahovima“, naveo je Kiosaki.

Kiosaki je autor 26 knjiga koje su prevedene na 51 jezik i prodate u više od 41 milion primjeraka. Bio je na meti kritika zbog promocije načela „obogatite se na brzinu“, a neki od polaznika njegovih seminara i predavanja podnijeli su protiv njega kolektivne tužbe zbog lažnih obećanja.

Izvor: Biznis.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *