Ivana Đurović: Kontinuirani rad na unapređenju usluga i sadržaja

Dodajte komentar

Hotel Ramada Podgorica, podignut u jezgru starog dijela grada, ispunjava sve zahtjeve kako poslovnih gostiju tako i turista. Tim profesionalaca u hotelu bogatom uslugom, sadržajem i posebnim pristupom gostu kreira nezaboravne utiske. O strategiji poslovanja Hotela Ramada Podgorica razgovarali smo sa Ivanom Đurović, generalnom direktorkom, koja ostvarenim rezultatima potvrđuje izuzetne vještine upravljanja ovako zahtjevnom kompanijom, te liderske i komunikološke sposobnosti. Ponosna je što je njeno poslovanje prepoznato i po dobrim odnosima sa zaposlenima i snažnim motivacionim aktivnostima. Ivana nam je predstavila i novi Brigitte bar, posebni kutak kojim je Hotel Ramada obogatio svoju ponudu.

-Novina koja je naišla na zanimanje građana Podgorice i gostiju je Brigitte bar. Svojim ambijentom, ponudom, duhom dive koji se negdje osjeća u vazduhu, dobili smo autentičan prostor koji je osnažio ponudu hotela Ramada Podgorica i dao onaj potrebni šarm gradskog i urbanog, srcu starog dijela grada. Vibe je osnažen renoviranom terasom, koja posebno prija tokom toplih dana. Gastro tim je posebno vodio računa da Brigitte bar bude mjesto na kojem će se naći za svakoga ponešto, ukusno i kvalitetno.

Hotel Ramada je prepoznat i kao perfektno mjesto za sastanke i događaje, ali i kao gradsko mjesto za uživanje i prava adresa za ljubitelje vrhunske gastronomske ponude. Koliko u tom smjeru razvijate vašu viziju poslovanja?

-Podgorica i Crna Gora još uvijek rade na profilisanju proizvoda koji je turistički zanimljiv i inventivan za potencijalna nova tržišta. Poslovna zajednica ima jasno profilisane potrebe kada je ovaj segment u pitanju, a iskustvo, kriza i izazovi prošle godine dodatno su osnažili fleksibilnost, inventivnost i kreativnost u turizmu. Nova forma događaja sa manjim brojem učesnika sa snažnijim tehničkim i tehnološkim praćenjem, dio su i najava pravca u kojem se kreće ovaj segment. Sigurna sam da će banketno-kongresni turizam u budućem vremenu biti jedna od razvojnih grana. Način da se realizuje naša vizija razvoja povezana je sa željom da Podgorica kao grad dobije sajam, koji bi bio regionalno prepoznat i koji bi bio prepoznatljiv svojom osobenošću. To bi bio najbolji način da se destinacija osnaži, a hoteli bi dobili adekvatan ambijent za razvoj i unapeđenje. Dok banketno-kongresni segment, jedan je od značajnijih za hotel Ramada Podgoricu, uz poslovni i onaj vezan za odmor. Gosti posebno naglašavaju da tim zaposlenih u hotelu Ramada Podgorica znaju da ugode gostima, da se mogu naći delicije, te da se može kazati da smo mjesto za gastro užitke. Podsjećam na terasu restorana ‘’Panorama’’ na petom spratu, koju gosti vole kada je otkriju. Pogled je spektakularan ujutro i predveče. Okolna brda, planine, boje, čine prizor koji se pamti. Dodajte tome ukusnu hranu i piće, i eto utisaka koji se vole.

Koja je Vaša preporuka specijaliteta Hotela Ramada Podgorica za goste u ljetnjem periodu?

-Teško pitanje (osmijeh), jer trebalo bi odvojiti samo par. Ukoliko imate malo vremena, vodite računa o ishrani, onda neka vaš izbor bude salata od koštunjavog voća. Ukoliko volite ribu, onda predlažem tunu sa povrćem i susamom. Za one koji su ljubitelji mesa to je biftek sa kremastim krompirom. Savjet je da ne preskočite kolač od urme, jer unosite zdrave namirnice, a ukus mami. Ako volite sladoled, onda svakako predlažem naš, crnogorski brend Mille baci. Osvježavajući kokteli su idealan način da se rashladite nakon radnog dana. Margarita me podsjeća na jedno toplo veče u Las Vegasu, te zasigurno može da bude pravo osvježenje i kod nas, u Podgorici.

Liderstvo koje je mom senzibilitetu nabliže je vezano za projektno upravljanje, inventivno, uključuje sve aktere i temelji se na aktivnom slušanju, odgovornosti

Hotel Ramada Podgorica posluje u okviru Wyndham grupacije koja pripada jednom od vodećih svjetskih hotelskih lanaca, a koja ima hotele širom svijeta. Kakvu strategiju i poslovnu filozofiju njegujete na teritoriji Crne Gore?

-Hotel Ramada Podgorica je franšizni hotel koji je dio Wyndham hotelske grupacije. Ovaj globalno prepoznati brend ima hotele različitih kategorija na svim kontinentima. Hotela ovog brenda ima u Evropi, a na prostoru bivše Jugoslavije hoteli Ramada se nalaze u Kranjskoj Gori, Slovenija, Gevgelija u Makedoniji i ovaj naš, u Podgorici. Za nas je od posebnog značaja usluga personalizovana prema gostu, s osmijehom, profesionalno i higijenski-zdravstveno bezbijedno. Sa gostima koji su dali povjerenje i odlučili se za naš hotel, gradimo odnose povjerenja, pouzdanosti i dugoročnosti jer znamo da zadovoljan gost koji se vraća predstavlja garanciju kvaliteta. Preduslov za sve navedeno jeste zadovoljan tim zaposlenih koji posvećeno rade, imaju mogućnost za profesionalno usavršavanje, napredovanje, te kontinuirani rad na osnaživanju znanja i vještina. Dakle, posvećenost gostu, unapređenje usluga, ulaganje u usavršavanje znanja i vještina zaposlenih, okosnica su poslovne filozofije.

Koliko ste zadovoljni pozicioniranjem koje je Hotel Ramada Podgorica uspio da ostvari u Crnoj Gori, kada je riječ o hotelijerstvu i šta je to što su ljudi prepoznali kao vašu prednost i poseban kvalitet?

-Iza nas je ozbiljan rad na re-brandingu koji se odnosio na promjenu vlasništva koji je bio u oktobru 2016. godine. Često se čuje “da se nađemo kod Gintaša’’. Razumijemo da je u pitanju navika, no bilo bi od značaja da se usvoji novo stanje. Riječ je o Mall of Montenegro koji je zajedno sa hotelom Ramada Podgorica u vlasništvu Savana sistema u Crnoj Gori. Izvjesno je da imamo goste, publiku koja rado dolazi i vraća se u naš hotel. Kada govorimo o pozicioniranju, za nas je to kontinuirani rad na unapređenju usluga i sadržaja u hotelu. Uspjeli smo tokom proteklog perioda da se pozicioniramo u Crnoj Gori i šire. Imamo izuzetne poslovne partnere koji sinergetskim djelovanjem pomažu da hotel bude vidljiviji, prepoznatljiviji kako na lokalno, tako i u širem kontekstu.

Hotelijerstvo je u situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa znatno pogođeno, kako vidite oporavak i razvojni put u narednom periodu? Da li je to uslovilo i uvođenje novih standarda u radu vašeg hotela?

-Slažem se da je izazovan period, nadam se, iza nas. Situacija nije bila laka, za sve, globalno. Trebalo je odreagovati na sve novo, nepoznato i drugačije. Kako je dio korporativne kulture Savana sistema u Crnoj Gori da se kvalitetnim radom odgovori na sve izazove, mi smo protekli period zaključavanja iskoristili na više načina. Jednim dijelom, unaprijedili smo ponudu, proizvode, i adaptirali postojeće ambijente u hotelu. S ponosom mogu kazati da je tim zaposlenih u hotelu, kroz dobru koordinaciju i timski rad preuredio i adaptirao postojeći lobby bar, u danas popularni Brigitte bar. Od jula prošle godine, ovo je jedan popularan gradski ambijent posvećen divi iz sredine 20. vijeka, Brigitte Bardot. Podsjetiću da je poznati crnogorski slikar Roman Đuranović, naslikao svoju interepretaciju ove dive i gosti je mogu pogledati ukoliko ih put provede kroz hodnik prema liftu. Dakle, protekli period koji jeste bio izazovan za sve privredne grane smo iskoristili da unaprijedimo svoje proizvode, da osmislimo jasne ciljeve i unaprijedimo strategiju.

Za nas je od posebnog značaja usluga personalizovana prema gostu, s osmijehom, profesionalno i higijenski-zdravstveno bezbijedno

Vođenje hotela je veoma odgovorna i zahtjevna uloga. Na čemu se temelji vaša poslovna etika i za koje vrijednosti niste štedjeli ni vrijeme ni trud da ih unaprijedite? Generalna ste direktorica, koje su odlike pravih lidera u savremenom poslovanju?

-Vođenje hotela je posao koji se voli, prihvati ili se odbaci. Zahtjevan je, traži cijelu osobu. Moja poslovna etika je vezana za čovjeka, njegov rad, timski odnos, dobru komunikaciju, podjelu informacija, dijeljenje zajedničkog cilja. Kažu da kako sam “mama” u životu, njegujem odnose sa svojim zaposlenim te da se osjećaju da ih povremeno štitim. Ja bih kazala da zajednički dijelimo odgovornost s tim što je moja vidljivija i drugačija. Liderstvo koje je mom senzibilitetu nabliže je ono koje je vezano za projektno upravljanje, koje je inventivno, uključuje sve aktere, koje se temelji na aktivnom slušanju, odgovornosti.

Uspijevate da ostvarite sklad između karijere i porodice. Kako Vam to polazi za rukom? Šta je za Vas najbolja relaksacija? Šta čini Vašu oazu sreće i zadovoljstva?

-Ponekad poželim da dan traje malo duže. Vjerujem da će većina zaposlenih žena podijeliti ovo stanovište, ali se ipak, stiže. Ključ je dobra organizacija, neizmjerna pomoć bračnog partnera kao i cijele šire porodice. Ono što posebno prija čak kada sam najumornija, jeste moja ljubav za umjetnost. Dobra slika, originalan muzički komad, ljubav prema pozorištu najzad otvorenom, su moji načini da se opustim, relaksiram i vratim onome čemu se biće raduje. Moja oaza u kojoj se momentalno regenerišem su moj dom i moja porodica.

 

 

Brigitte bar svojim ambijentom, ponudom, duhom dive koji se negdje osjeća u vazduhu, dobili smo autentičan prostor koji je osnažio ponudu Hotela Ramada Podgorica

Izvor: preuzeto iz magazina Gracija

Fotografije: Vesela Mišković-Radović

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *