BiH i Crna Gora će graditi most na Tari

Dodajte komentar

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Mladen Bojanić potpisali su juče, na marginama četvrtog sastanka Ministarskog savjeta Transportne zajednice, sporazum o izgradnji mosta na rijeci Tari i priključnih graničnih dionica.

Mitrović je rekao da je nakon dugogodišnjih razgovora konačno potpisan sporazum o izgradnji mosta koji će povezivati dvije zemlje, odnosno dva naroda koji se nalazi na SEETO 2b ruti.

On je istakao da su sredstva za izgradnju ovog mosta već obezbijeđena tako da se do kraja godine očekuje početak radova, kao i da njegova izgradnja ujedno znači i početak izgradnje dionice puta Foča-Šćepan Polje, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

– Ministarstvo kojim rukovodim u narednom periodu radiće na obezbjeđivanju sredstava za izgradnju ove dionice kako bismo bolje povezali BiH i Crnu Goru. Kada govorimo o privrednom, ekonomskom i turističkom razvoju, kompletan region će imati benefite od izgradnje mosta i navedene dionice puta – naglasio je Mitrović.

Izgradnjom mosta na rijeci Tari, na spoju magistralnih cesta M3 (Šćepan polje) i M-18 (Hum), kao i priključnih graničnih dionica značajno će se poboljšati prometna povezanost Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Kako je ranije navedeno, procijenjena vrijednost investicije je oko 2,5 miliona eura, pri čemu će svaka strana sudjelovati sa po 50 posto.

Izvor: Indikator.ba

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *