Portu za petinu skuplje komunalije

Dodajte komentar

Nakon što je lokalni parlament na sjednici prošle nedjelje usvojio novu Odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, a na koju je konačno, poslije skoro polugodišnjeg čekanja, dobijena saglasnot Vlade premijera Zdravka Krivokapića, lokalna uprava Tivta stvorila je formalne preduslove da uveća iznos ove takse za gradnju novih objekata u jednom od najelitnijih kompleksa u gradu – ultraluksuznom turističkom rizortu Porto Montenegro.

Prema novoj odluci, Porto Montrenegro će, prvi put od kada je 2007. počela izgradnja tog ultraluksuznog i skupog kompleksa nekretnina za prodaju na tržištu i izdavanje, biti uvršten u najskuplju, tzv. Ia (Prvu A) zonu za obračun i naplatu komunalija u Tivtu.

Voljom dosadašnjih, DPS-om predvođenih, gradskih vlasti, Porto Montenegro je, kada je ova dažbina u pitanju, svih ranijih godina bio uvršten u jeftiniju, tzv. prvu zonu pa je Porto Montenegro bio „jedan stepen niže” na ljestvici za obračun i naplatu komunalija, te je bio u rangu objekata koji se grade u centru Tivta ili obalnom pojasu Lepetana, Donje Lastve, Župe i Bonića.

Sada to više neće biti slučaj, pa će Porto Montenegro plaćati za oko 20 odsto veće iznose komunalija nego što je to bilo ranije.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *