Vakcinacija pitanje očuvanja ekonomske stabilnosti, privrede i razvoja naše zemlje

Dodajte komentar

Vakcinacija je pitanje očuvanja ekonomske stabilnosti, privrede i razvoja naše zemlje, a turistički radnici imaju posebnu odgovornost da učine više, kako bi Crna Gora nastavila da bude privlačna destinacija saopšteno je iz Luštica Bay, gdje su danas mobilni timovi Doma zdravlja Podgorica vakcinisali oko 60 zaposlenih.

Zaposleni u ljudskim resursima u Luštica Bay Aleksandar Merdović, koji se danas vakcinisao, kazao je da taj čin smatra odgovornim prema zajednici i društvu.

„Osjećaj je dobar i olakšavajući. Vakcinacija je jako bitna i to je doprinos zajednici u cjelini, našoj zemlji, našoj destinaciji i okruženju kojem gravitiramo. Smatram da je ovo veliki iskorak za sve nas i odgovornost prema svima nama. Dok god Svjetska zdravstvena organizacija i naš Institut za javno zdravlje to nalaže, treba da se pridržavamo propisanih mjera i uvijek poštujemo stav struke. Iako sam se vakcinisao, nastaviću da se pridržavam svih epidemioloških mjera. Kada je koronavirus u pitanju treba biti ozbiljan i odgovoran“, jasan je Merdović.

Menadžerka korporativnih komunikacija i društveno odgovornog poslovanja u Luštica Bay Maša Radulović, rekla je da su, nakon više od godinu pandemije, pred nama i dalje izazovi, a turistički radnici, kako smatra, imaju posebnu odgovornost da učine više, kako bi Crna Gora nastavila da bude privlačna destinacija i u uslovima pandemije, i nakon nje.

„Upravo zbog toga, Luštica Development je radila na stimulisanju procesa vakcinacije svih zaposlenih, cijeneći posebnu poslovnu, društvenu i na kraju ljudsku odgovornost. Uz logističku pomoć Instituta za javno zdravlje Crne Gore, veliki broj zaposlenih, ukljućujuci i menadžment kompanije, se vakcinisao i sada smo bliži kreiranju sigurne destinacije za sve naše posjetioce, turiste, goste i vlasnike nekretnina“, istakla je Radulović.

Kazala je da smo na početku možda čak i uspješnije sezone nego što smo svi očekivali i „ne smijemo učiniti ništa što bi ugrozilo ekonomiju kompanije, lokalne zajednice i države, a posebno ne zdravlje crnogorskih turista“.

„U našoj kompaniji je vakcinsano oko 65 odsto zaspolenih, a blizu 90 odsto svih radnika u oblasti hrane i pića, uz očekivanja da će u narednom periodu za svaki sektor ovaj broj dodatno rasti. Odluka o vakciniciji je apsolutno pravo i slobodan izbor svakog od nas. Ipak, apelujemo na savjest i svijest svih, da zajedno stvorimo uslove da ovog ljeta nastavimo normalan život. Na kraju, ipak, vakcinacija je, više od svega, i pitanje očuvanja ekonomske supstance, privrede i razvoja naše zemlje, a i samim tim i naše budućnosti“, jasna je Radulović.

Doktor iz Doma zdravlja Podgorica, Bogdan Račić, kazao je da je u Crnoj Gori svaki dan sve više vakcinisanih što je od velikog značaja kako za život građana, tako i za turističku sezonu.

„Ono što je Ministarstvo zdravlja u posljednjih nekoliko dana pokrenulo jeste akcija mobilnih timova, koji su spremni da idu i vakcinišu, kako privredna društva, tako i po kućama. Bitno je naglasiti da broj prijavljenih mora biti preko četiri za privredno društvo, odnosno dva člana porodice, kako bi mobilni tim izašao na teren i obavio vakcinaciju“, rekao je Račić.

Kazao je da je vakcinacija zaposlenih u Luštica Bay primjer pozitivne saradnje između Ministarstva zdravlja i privrednog subjekta.

„Želim da apalujem da sva privredna društva, odnosno porodice slijede ovaj primjer društveno odgovornog ponašanja“, kazao je Račić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *