U izgradnju Ski centra Žarski biće uloženo 17,53 miliona eura

Dodajte komentar

U izgradnju Ski centra Žarski u Mojkovcu ukupno će biti uloženo 17,53 miliona eura, a do sada su realizovana sredstva u vrijednosti od 10,7 miliona. Preostala sredstva u iznosu od 6,8 miliona eura će se isplatiti nakon što se stvore finansijski uslovi. Planirano je da se do kraja 2024. godine završe svi ugovoreni radovi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, realizacija projekta Ski centar Žarski planirana je u dvije faze. Prva faza obuhvata radove na izgradnji putne infrastrukture sa parkingom, bazne stanice, primarne elektro energetske mreže, ski lifta, hidrotehničke i telekomunikacione infrastrukture, tri kilometra ski staza i nabavku neophodne mehanizacije i opreme. Druga faza obuhvata radove za osnježavanje staza.

Opštinu Mojkovac i Ski centar Žarski posletili su ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i Boro Lučić, v.d. direktor Uprave javnih radova.

– Ovo je jedan od najljepših predjela na Bjelasici i predstavlja veliki potencijal za razvoj seoskog i zimskog turizma. Posebno je značajan jer se planira izgradnja Ski centra Žarski i njegovo povezivanje sa Ski centrom Cmiljača koji pripada Opštini Bijelo Polje. Realizacijom ovih projekata omogućićemo da mladi ostanu na sjeveru da žive, a korist će imati i lokalni poljoprivrednici – rekao je Mitrović.

Direktor Uprave javnih radova Boro Lučić kazao je da Ski centar Žarski predstvalja dobar projekat od koga će svi imati koristi.

– Kada sve ovo bude umreženo i kada bude završeno biće ovo veliki projekat. On će donijeti mnogo i Mojkovcu i uopšte sjeveru. Crna Gora se pretvara u zimski centar na Balkanu – rekao je Lučić.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić rekao je da očekuje da će se ubrzati dinamika radova na izgradnji Ski centra na Bjelasici.

– Drago mi je da je ministar prepoznao razvojne projekte Mojkovca. Što je prepoznao vrijednosti i kapacitete našeg dijela Bjelasice koje nam daju novu snagu da se u budućem periodu Mojkovac prepozna kao zimsko-ljetnji centar turizma – rekao je Mišnić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *