Mask na Twitteru pohvalio ekonomski napredak Kine

Izvršni direktor “Tesle” i kosmičke kompanije SpejsIks, Ilon Mask, javno je odao priznanje ekonomskom napretku Kine na dan obilježavanja 100-godišnjice osnivanja Komunističke partije Kine (KPK).

“Ekonomski prosperitet koji je Kina postigla zaista je nevjerovatan, posebno u infrastrukturi! Ohrabrujem ljude da je posjete i uvjere se sami”, napisao je Mask u četvrtak na Twitteru, prenosi američka tv stanica CNN.

Američki milijarder je tako reagovao na post kineske državne novinske agencije Sinhua, koji se odnosio na kampanju kineskog predsjednika Si Ðinpinga za okončanje “apsolutnog siromaštva u Kini”.

Šef “Tesle” je istu poruku objavio i na kineskoj društvenoj mreži Veibo, koja je pandan Twitteru, gdje ima skoro 1,8 miliona sledbenika.

Njegov post na Veibu izazvao je oko 500 komentara, pri čemu su njegova opažanja naišla na čuđenje nekih korisnika mreže.

“Ilon Mask, stari član KPK”, napisao je jedan korisnik i dodao smajli emotikon.

Pomiješane su bile i reakcije na Twitteru, gdje su neki korisnici podržali Maskovo mišljenje, dok je drugima to bio povod da komentarišu ljudska prava u Kini.

Izvor: Nezavisne novine

Check Also

Svi zajedno do ekološke Crne Gore

Povodom 30 godišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, Telenor je pozvao sve aktere u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *