Formira se komisija koja će pratiti istraživanje nafte i gasa u Crnoj Gori

Dodajte komentar
Ilustracija

Vlada Crne Gore donijela je odluku o obrazovanju Komisije za praćenje aktivnosti vezanih za operacije sa ugljovodonicima radi zaštite životne sredine.

Kako je navedeno, zadatak komisije biće da koordinira radom organa državne uprave koji imaju nadležnosti u oblasti istraživanja ugljovodonika radi zaštite životne sredine, učestvuje u praćenju stanja životne sredine i ocjeni primjene mjera zaštite životne sredine, te omogućava bolju i efikasniju razmjenu informacija između organa državne uprave u slučaju akcidentne situacije.

U Informaciji koju je usvojila Vlada navodi se da se u podmorju Crne Gore već skoro dva mjeseca izvodi istražno bušenje dvije bušotine koje za cilj imaju da istraže ugljovodničnu potencijalnost.

– Imajući u vidu i rizike koje industrija nafte i gasa nosi sa sobom, uloga države u sistemu kontrole aktivnosti je od posebnog značaja. Pored toga što potencijalno otkriće može u značajnom uticati na promjenu ekonomske situacije u zemlji, ne smije se dozvoliti da se ekonomski napredak ostvaruje bez poštovanja najviših standarda zaštite životne sredine – objašnjeno je iz Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *