Đurašković na čelu Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje

Na sjednici održanoj danas, Odbor direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje razriješio je dužnosti izvršnog direktora Gorana Jevrića. Za izvršnog direktora imenovan je Josip Đurašković, doktorant na Evropskom Univerzitetu u Beogradu.

Kako je saopštio predsjednik Borda direktora Zoran Lakušić, Jevrić je smijenjen jer je prekršio izvršavanje poslova i zadataka iz nadležnosti predviđenih članom 19 i 21 Statuta Društva, i jer je nesavjesnim i nepravilnim radom nanio štetu Društvu, tako što nije preduzimao mjere i radnje na osnovu anlize dostupnih podataka o tome.

Kako je naveo, izdašnost izvorišta Bolje sestre iz kojeg se snabdijevaju vodom šest primorskih opština je za deceniju i po smanjena je za više od 80 odsto.

Jedan od razloga, kako tvrdi Lakušić je i zato što Jevrić nije preduzimao aktivnosti u skladu sa nadležnostima na osnovu podatka o smanjenju izdašnosti ispod projektovanog kapaciteta vodovoda i da to stanje predstavlja ozbiljnu opasnost, te da bi u turističkoj sezoni primorje moglo biti bez dovoljno količine vode.

Prema tvrdnji Lakušića, Jevrić nije adekvatno reagovao na drastičan trend pada izdašnosti vodoizvorišta Bolje sestre i nije u potpunosti realizovao planirane finansijske obaveze čime je ostvario gubitak u iznosu od 198.847 eura za 2020. godinu.

Check Also

T Phone od danas u prodaji: Veliki ekran, jaka baterija, 5G za svačiji džep

Crnogorski Telekom je danas u svom multimedijalnom T-Centru u Podgorici predstavio novu seriju pametnih telefona …

Leave a Reply

Your email address will not be published.