Produžena posebna ponuda Erste gotovinskih kredita sa hipotekom uz nižu kamatnu stopu i bez niza naknada  

Erste banka je produžila trajanje posebne ponude gotovinskih kredita sa hipotekom u iznosu do 150.000 eura na rok do 20 godina, uz niže kamatne stope, bez naknada za obradu i bez niza propratnih administrativnih troškova. U ponudi koja će važiti do 30. septembra 2021, nominalna kamatna stopa se kreće u rasponu od 4,99% do 5,79% fiksno*, a banka će umjesto korisnika kredita plaćati troškove procjene nekretnine, notarskih ovjera i taksi za upis hipoteke, pribavljanja lista nepokretnosti, mjenica i upita u Kreditni registar Centralne banke Crne Gore.

Gotovinski kredit uz hipoteku može se koristiti za različite namjene, uključujući i refinansiranje, a namijenjen je novim klijentima i postojećim kojima su potrebna dodatna sredstva. Ukoliko refinansiraju postojeće obaveze, korisnici kredita mogu podići dodatna sredstva u gotovini. 

Za kredit se mogu prijaviti rezidenti koji ostvaruju redovna mjesečna primanja. 

Svim novim klijentima, uz otvoren račun Erste banka nudi besplatnu Erste Mastercard debitnu beskontaktnu karticu i oslobađa ih prve tri mjesečne naknade ukoliko do 30. decembra 2021. ugovore paket elektronskog i mobilnog bankarstva Erste NetBanking i mBanking. Uz Mastercard debitnu karticu klijenti mogu bez dodatnih troškova plaćati karticom na prodajnim mjestima i ostvariti popuste na više od 300 prodajnih mjesta širom Crne Gore, te bez provizije podizati gotovinu na bankomatima članica Erste Grupe i Steiermaerkische Sparkasse u zemljama regiona.

Na reprezentativnom primjeru kredita od 30.000 eura, uz rok otplate od 180 mjeseci, klijenti će biti oslobođeni plaćanja naknada i taksi u ukupnom iznosu od 621,10 eura:

Gotovinski kredit uz hipoteku – reprezentativni primjer

Reprezentativni primjer ukupnog iznosa kredita i ukupnih troškova za gotovinski kredit sa hipotekom:

Za iznos kredita od 30.000,00 € uz rok otplate od 180 mjeseci, nominalna kamatna stopa iznosi 4,99%, dok efektivna kamatna stopa iznosi 5,23% na godišnjem nivou. U obračun efektivne kamatne stope, uključena je nominalna kamatna stopa, trošak polise osiguranja imovine za ukupan rok otplate kredita u iznosu od 118,00 € i naknada za održavanje računa, za zaposlenog, za ukupan rok otplate kredita u iznosu od 178,20 €. Ukupan iznos koji potrošač plaća iznosi 42.971,08 € i predstavlja zbir glavnice kredita, ukupne kamate, troška polise osiguranja imovine i naknade za održavanje računa, dok je iznos mjesečnog anuiteta 237,08 €. U cilju određivanja troška polise osiguranja imovine, korišćena je površina stambenog objekta od 45 m2, građevinske vrijednosti 600,00 € po m2. Iznos troška polise osiguranja imovine se plaća jednokratno, prije isplate kredita.

Kreditor može promijeniti naknadu za održavanje računa nakon prethodno objavljenih izmjena, u skladu za odredbama Zakona o platnom prometu. Svi ostali troškovi potrebni za odobrenje kredita, padaju na teret Kreditora.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *