Produžena posebna ponuda Erste gotovinskih kredita sa hipotekom uz nižu kamatnu stopu i bez niza naknada  

Dodajte komentar

Erste banka je produžila trajanje posebne ponude gotovinskih kredita sa hipotekom u iznosu do 150.000 eura na rok do 20 godina, uz niže kamatne stope, bez naknada za obradu i bez niza propratnih administrativnih troškova. U ponudi koja će važiti do 30. septembra 2021, nominalna kamatna stopa se kreće u rasponu od 4,99% do 5,79% fiksno*, a banka će umjesto korisnika kredita plaćati troškove procjene nekretnine, notarskih ovjera i taksi za upis hipoteke, pribavljanja lista nepokretnosti, mjenica i upita u Kreditni registar Centralne banke Crne Gore.

Gotovinski kredit uz hipoteku može se koristiti za različite namjene, uključujući i refinansiranje, a namijenjen je novim klijentima i postojećim kojima su potrebna dodatna sredstva. Ukoliko refinansiraju postojeće obaveze, korisnici kredita mogu podići dodatna sredstva u gotovini. 

Za kredit se mogu prijaviti rezidenti koji ostvaruju redovna mjesečna primanja. 

Svim novim klijentima, uz otvoren račun Erste banka nudi besplatnu Erste Mastercard debitnu beskontaktnu karticu i oslobađa ih prve tri mjesečne naknade ukoliko do 30. decembra 2021. ugovore paket elektronskog i mobilnog bankarstva Erste NetBanking i mBanking. Uz Mastercard debitnu karticu klijenti mogu bez dodatnih troškova plaćati karticom na prodajnim mjestima i ostvariti popuste na više od 300 prodajnih mjesta širom Crne Gore, te bez provizije podizati gotovinu na bankomatima članica Erste Grupe i Steiermaerkische Sparkasse u zemljama regiona.

Na reprezentativnom primjeru kredita od 30.000 eura, uz rok otplate od 180 mjeseci, klijenti će biti oslobođeni plaćanja naknada i taksi u ukupnom iznosu od 621,10 eura:

Gotovinski kredit uz hipoteku – reprezentativni primjer

Reprezentativni primjer ukupnog iznosa kredita i ukupnih troškova za gotovinski kredit sa hipotekom:

Za iznos kredita od 30.000,00 € uz rok otplate od 180 mjeseci, nominalna kamatna stopa iznosi 4,99%, dok efektivna kamatna stopa iznosi 5,23% na godišnjem nivou. U obračun efektivne kamatne stope, uključena je nominalna kamatna stopa, trošak polise osiguranja imovine za ukupan rok otplate kredita u iznosu od 118,00 € i naknada za održavanje računa, za zaposlenog, za ukupan rok otplate kredita u iznosu od 178,20 €. Ukupan iznos koji potrošač plaća iznosi 42.971,08 € i predstavlja zbir glavnice kredita, ukupne kamate, troška polise osiguranja imovine i naknade za održavanje računa, dok je iznos mjesečnog anuiteta 237,08 €. U cilju određivanja troška polise osiguranja imovine, korišćena je površina stambenog objekta od 45 m2, građevinske vrijednosti 600,00 € po m2. Iznos troška polise osiguranja imovine se plaća jednokratno, prije isplate kredita.

Kreditor može promijeniti naknadu za održavanje računa nakon prethodno objavljenih izmjena, u skladu za odredbama Zakona o platnom prometu. Svi ostali troškovi potrebni za odobrenje kredita, padaju na teret Kreditora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *