Kinezi izvoze u svijet preko Luke Bar

Dodajte komentar

Ugovor vrijedan više od 10 miliona eura, početkom jula biće potpisan između AD “Luka Bar” i kompanije “Zijin” iz Bora. Uz to, očekuje se posjeta predstavnika kompanije HBIS iz Smedereva, sa kojima bi trebalo napraviti dogovor, koji će značiti i značajno veće količine rude gvožđa, koje će ići preko crnogorske luke.

Ovo je u ponedjeljak najavio Vladan Vučelić, izvršni direktor AD “Luke Bar”, povodom jubileja 115 godina ove kompanije. Kako je rekao, ugovor koji će biti potpisan, definiše da će do kraja 2024. godine, preko “Luke Bar”, otpremiti skoro dva miliona tona koncentrata bakra iz borskog “Zijina”.

– To je kapitalno važan ugovor, Finansijska vrijednost je više od 10,5 miliona eura – istakao je Vučelić. – U 2023. i 2024, kao i narednim koje slijede, samo sa poslovnim partnerom iz Bora imaćemo polovinu pretovara, koje je Luka ostvarivala u prošloj i prethodnim godinama. Treba zadržati i dosadašnje partnere, raditi na punoj valorizaciji Slobodne zone i koncesiji kamena sa brda Volujica, koju je dobila Luka.

Kako je istakao Vučelić, ugovori čije je potpisivanje izvjesno, potvrđuju da “Luka Bar” ulazi u zonu stabilnog poslovanja, što će se iskoristiti za dalji razvoj, kako bi postala mjesto od regionalnog značaja.

– U godinama koje slijede moramo slati dobre poruke iz Luke Bar koje će značiti sigurnost biznisa za partnere – istakao je Vučelić, prenose Novosti.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *